Malkovičs un Dapkunaite atsāk mēģinājumus Dailē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs un izcilā lietuviešu aktrise Ingeborga Dapkunaite atgriezušies Dailes teātrī
Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs un izcilā lietuviešu aktrise Ingeborga Dapkunaite atgriezušies Dailes teātrī Foto: Marko Rass

Pēc līguma laušanas ar Krievijas fondu "Teritorija", Dailes teātris radis iespēju galveno un noslēdzošo iestudējuma fāzi nodrošināt no pašu ieņēmumiem un ar Latvijas sponsora atbalstu

Dailes teātrī atsākas mēģinājumi Lielās zāles izrādei "Kokvilnas lauku vientulībā", kur lomas atveido divi izcili aktieri - Holivudas zvaigzne, aktieris Džons Malkovičs un izcilā lietuviešu izcelsmes aktrise Ingeborga Dapkunaite. Viens no spilgtākajiem šī brīža krievu režisoriem, kurš šobrīd strādā Eiropā, pazīstamais teātra un operas režisors Timofejs Kuļabins iestudējumā ir pievērsies izcilā franču 20. gadsimta otrās puses dramaturga Bernāra Marī Koltesa daiļradei.

"2022. gadā tēma par aizliegto, neizteikto un neatvairāmo pievilcību ir jārisina citādi. Mēs veidojam izrādi par slepenu iekāri, kas ir sodāma un kuru jebkura sabiedrība atzīst par noziedzīgu," tā režisors.

"Kokvilnas lauku vientulībā" pirmizrāde būs 28. maijā, tai sekos izrādes 29.,30. un 31. maijā.

Ņemot vērā, ka Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie skatītāju zāles kapacitātes ierobežojumi ir atcelti, skatītājiem vēl ir pieejama daļa biļešu uz vietām, kas ierobežojumu dēļ iepriekš bija bloķētas.

Izrādes veidošanas iesākuma fāzi janvārī līdzfinansēja tā brīža Dailes sadarbības partneris un projekta iniciators starptautiskais laikmetīgās mākslas atbalsta fonds “Teritorija”. Līgums ar fondu tika lauzts tūlīt pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā. Tagad noslēdzošā iestudējuma fāze tiks nodrošināta no pašu ieņēmumiem, kā arī pateicoties teātra inovāciju partnera “LMT” atbalstam.

Izrāde būs angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu