Latviešu metālisti "Iron Wings" izdod albumu "Ritual of Rage"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Iron Wings"
"Iron Wings" Foto: publicitātes

Pašmāju "heavy/thrash" mūzikas apvienība "Iron Wings" 2. maijā laidusi klajā jaunu studijas albumu "Ritual of Rage".

Albumā iekļautas pagājušajā gadā izlaistā dziesma "Devils Lullaby" un vēl divi albuma priekšvēstneši - "Apathy" un "Angel".

"Albums veidots atsaucoties un aktualizējot mākslas virzienu - simbolismu, kurš attīstījās 19. gs. otrajā pusē un 20. gadsimta sākumā – literatūrā, mūzikā, glezniecībā, tēlniecībā. Simbolisms sākotnēji radās Francijā 19. gs. 70.-80. gados kā noliedzoša reakcija uz tolaik dominējošo reālismu un naturālismu. Simbolisma pirmsākumi franču dzejā meklējami jau Šarla Bodlēra (1821-1867) daiļradē, it īpaši krājumā "Ļaunuma puķes" (1857), kur laikmetam neraksturīgi skartas seksualitātes, nāves, grēka, ļaunuma, melu un citas tēmas, kuras arī aktuālas Iron Wings albumā. Tāpat par vienu no simbolisma priekštečiem uzskata amerikāņu autoru Edgaru Alanu Po (1809-1849), kura citāts arī iekļauts vienā no jaunā albuma skaņdarbiem. Kas meklē, tas atrod. Mūzikā, dziesmu tekstos atrodami slavenu mākslinieku citāti, mitoloģijas, parafrāzes, dažādi vēsturē iegājuši simboli un to netiešā nozīme. Noliegums uz pašreizējo reālo situāciju, jauno normālo," grupa raksta preses paziņojumā. 

Albums ierakstīts 2021. gadā Ķekavā. Albumu miksēja un māsterēja Gints Lundbergs, producēja Gints Lundbergs & Iron Wings. Albumu ieskaņoja grupas dalībnieki Andris Veinbergs un Dainis Andersons sadarbībā ar bundzinieku Jēkabu Zemzari, kurš grupai pievienojās ieraksta procesā. Albuma noformējumu veidoja māksliniece Gundega Bārzdaine.

Albums, kuru iespējams iegādāties grupas Bandcamp profilā fiziskā formātā visu maija mēnesi būs pieejams par īpašu piedāvājumu - pērkot albuma fizisko vai digitālo versiju puse - 50% - no ienākumiem tiks novirzīti Ukrainas atbalstam caur ziedot.lv. Pērkot albuma "Ritual of Rage" fizisko formātu kā pateicību par atbalstu Ukrainai, grupa bez maksas dāvanā dos iepriekš izlaisto albumu "Dzejnieks". Rīgas robežās disku iespējams iegādāties rakstot uz grupas e-pastu (ironwingsband@gmail.com) vai caur grupas sociālo tīklu profiliem.

Noklausies!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu