Klajā nāk Andra Indāna albums "Sirēnu sala"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Indāns
Andris Indāns Foto: publicitātes

Skaņas mākslinieks un elektroniskās mūzikas producents Andris Indāns (Gas Of Latvia) publicē albumu "Sirēnu sala".

Albums ierakstīts pandēmijas laikā, saspēlējoties ar apkārt dzirdamajām trauksmes sirēnām, kuras pasaulē turpina skanēt arvien skaļāk. Turpina skanēt arī Andra Indāna pagājušajā vasarā kopā ar programmētāju Reini Indānu un vizuālo mākslinieku Krišu Zilgalvi realizētā papildinātās realitātes skaņas instalācija "Sirēnu sala" AB dambja teritorijā, Rīgā, kur noenkurots peldošais mākslas centrs ar šajos laikos zīmīgo nosaukumu – "Noass".

Instalāciju var piedzīvot jebkurā diennakts laikā, izmantojot viedtālruņa aplikāciju "Sirēnu sala", kuru bez maksas var lejupielādēt AppStore vai GooglePlay. Šī projekta iecere bija slēgtas kultūras dzīves apstākļos ar viedtālrunī pieejamajām ģeolokācijas tehnoloģijām realizēt mākslas darbu, kuru var piedzīvot ikviens apmeklētājs no ierobežojumiem brīvā vidē.

"Sirēnu sala"
"Sirēnu sala" Foto: publicitātes

Albums ir skaņas instalācijas lineārā versija jeb autora maršruts “Sirēnu salas” skaņas mākoņu arhipelāgos. Jāmin, ka AB dambī dzirdamajā instalācijā katram klausītājam ir iespēja izvēlēties savu unikālo skaņdarba maršrutu, brīvi pārvietojoties pa virtuālajiem skaņas mākoņiem. Nepilnu stundu ilgajā odisejā, navigējot starp dzīvību un nāvi, starp trauksmi, pieņemšanu un saspēles motīviem ar mainīgo realitāti, albumā izskan pārtapšanas ceļš uz jaunu pasauli.

"Sirēnu salas" materiāls galvenokārt ierakstīts 2021. gadā ar Latvijā ražoto Erica Synths modulāro sintezatoru Black System III, samiksēts 2022. gadā.

Albuma vāka foto autore ir māksliniece Anna Maskava.

Noklausies!

Andris Indāns ar mūziku un skaņu eksperimentiem nodarbojas jau vairāk kā 30 gadus, viņa pazīstamākais elektroniskās mūzikas projekts ir "Gas Of Latvia" ar 15 realizētiem albumiem, kurus var noklausīties “Gas Of Latvia” Bandcamp profilā. Indāns ir mūzikas autors vairākām teātra izrādēm, filmām, videomākslas projektiem un skaņas instalācijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu