Ukraina: Krievi Zaporižjas apgabalā masveidā sākuši šūt ukraiņu armijas formastērpus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Attēlā, kas uzņemts Krievijas militārpersonu organizētās vizītes laikā Mariupolē, redzami Krievijas karavīri sardzē pie Zaporižjas atomelektrostacijas Enerhodarā.
Attēlā, kas uzņemts Krievijas militārpersonu organizētās vizītes laikā Mariupolē, redzami Krievijas karavīri sardzē pie Zaporižjas atomelektrostacijas Enerhodarā. Foto: EPA/Scanpix

Zaporižjas apgabala okupētajā Tokmakā Krievijas karavīri sākuši šūt Ukrainas Bruņoto spēku formastērpus un tajos pārģērbties, lai kompromitētu ukraiņu karavīrus, paziņojusi Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Denisova.

"Krievu okupanti izmanto PSRS Iekšlietu Tautas komisariāta vienību metodes, kad tie pārģērbās Ukrainas sacelšanās armijas kareivju formas tērpos un nogalināja civiliedzīvotājus, radot mītu par "banderiešu zvērībām".

Krievijas okupētajā Zaporižjas apgabala Tokmakā iebrucēji sākuši masveidā šūt Ukrainas Bruņoto spēku formas tērpus un tajos pārģērbties,"

Ukrainas tiesībsardze ceturtdien rakstīja vietnē "Facebook".

Viņa pieļāva, ka tā varētu būt provokācija, lai okupētajās teritorijās kompromitētu Ukrainas karavīrus un uzbruktu sabotāžas un izlūkošanas grupām uz kontaktlīnijas.

Denisova uzsvēra, ka Ženēvas konvencijas 23.pants noteic, ka pretinieka formas tērpa uzvilkšana kara laikā ir kara noziegums.

Viņa aicināja ANO komisiju, kura izmeklē krievu pastrādātos kara noziegumus Ukrainā, ņemt vērā šo apstākli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu