Puse Putina dekrētu pēdējos divos mēnešos ir aizslepenoti

LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evgeniy Paulin/AP

Kopš Krievija 24.februārī sāka pilna apjoma iebrukumu Ukrainā, apmēram puse no Krievijas prezidenta Vladimira Putina dekrētiem ir tikuši aizslepenoti.

Par martā un aprīlī aizslepenoto dekrētu īpatsvaru, kas ir lielākais pēdējo 20 gadu laikā, vēstīja Krievijas neatkarīgais izdevums "Mediazona", izsakot pieņēmumu, ka tas saistīts ar lielo pēc nāves apbalvoto karavīru skaitu, kas krituši Ukrainā.

Izdevums, izpētot Krievijas juridisko aktu portālu un publicēto Putina dekrētu kārtas numurus, noskaidroja, ka kopš iebrukuma sākuma praktiski katrs otrais dekrēts nav publicēts.

"Mediazona" atzīmēja, ka ar slepeniem dekrētiem Krievijas karavīrus pēc nāves apbalvo ar Drosmes ordeni (Orden Mužestva). Izdevums konstatēja vairākus gadījumus, kad šādi dokumenti ir pieminēti.

Piemēram, Ļeņingradas apgabala Gatčinas rajona administrācija sociālajā tīklā paziņoja par kāda virsnieka apbalvošanu pēc nāves, pieminot 5.aprīļa dekrētu Nr.188ss, kas nav atrodams starp oficiāli publicētajiem dekrētiem. Domājams, ka burti "ss" dekrēta numura beigās nozīmē "soveršenno sekretno" (''pilnīgi slepeni").

Martā tika aizslepenoti 54% no Putina dekrētiem, bet aprīlī - 49%.

"Mediazona" atzīmēja, ka augstāks aizslepenoto dekrētu īpatsvars - 59% - bijis tikai 2002.gada decembrī Otrā Čečenijas kara laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu