Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas neiekļūst Eirovīzijas finālā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Ceturtdien, 12. maijā, Turīnā, Itālijā norisinājās Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kur par ceļazīmi uz finālu cīnījās 18 valstu pārstāvji.

Apkopojot žūrijas un skatītāju vērtējumu, finālam kvalificējās 10 valstis - Beļģija, Čehija,  Azerbaidžāna, Polija, Somija, Igaunija, Austrālija, Zviedrija, Rumānija un Serbija, aiz strīpas atstājot tādas valstis kā Izraēla, Gruzija, Malta, Sanmarīno, Kipra, Īrija, Ziemeļmaķedonija un Melnkalne.

Tas nozīmē, ka no Baltijas valstīm Eirovīzijas finālā nav iekļuvusi vien Latvija.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvji, grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" nekvalificējās Eirovīzijas finālam. Šī bija piektā reize pēc kārtas, kad Latvijai neizdodas pārvarēt pusfināla barjeru.

No pirmā pusfināla finālam kvalificējās Šveice, Armēnija, Islande, Lietuva, Portugāle, Norvēģija, Grieķija, Ukraina, Moldova, Nīderlande. Tāpat finālā uzstāsies tā dēvētais lielais piecinieks - Itālija, Vācija, Spānija, Francija un Lielbritānija.

Pēc rezultātu paziņošanas grupa "Citi zēni" savā oficiālajā "Twitter" kontā pateicās visiem par atbalstu un atzina, ka izdarīja visu, ko varēja.

11. maija agrā rītā grupa publiskoja plašāku komentāru, kārtējo reizi uzsverot, ka viņu pusē kļūdu nebija un visu izšķīra gaume. 

Arī ļaudis sociālajos tīklos teju vienbalsīgi atzina - grupas priekšnesums bija pārliecinošs.

Šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāju noskaidros finālā 14. maijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu