"Orlen Lietuva" rūpnīca uz diviem mēnešiem apturēs darbu tehniskajai apkopei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: shutterstock.com

Polijas naftas koncerna "PKN Orlen" pārvaldītais naftas pārstrādes uzņēmums "Orlen Lietuva" sestdien pārtrauks ražošanu un Mažeiķu rūpnīcā gandrīz divus mēnešus notiks tehniskās apkopes darbi, informēja kompānijā.

"Nekas nav mainījies, sestdien, 7.maijā, rūpnīca tiks apturēta. Atbilstoši tehnoloģiskajiem plāniem aprīkojums pakāpeniski tiks atslēgts un sāksies remonts," ziņu aģentūrai BNS teica Baltijas valstīs vienīgā naftas pārstrādes uzņēmuma preses pārstāve Kristīna Ģendvile.

Viņa uzsvēra, ka process notiek atbilstoši iepriekš plānotajam, un tehniskās apkopes un remonta darbi turpināsies apmēram divus mēnešus. "Konkrēts ilgums būs zināms, kad rūpnīca būs apturēta un pārbaudīta," Ģendvile paskaidroja.

"Orlen Lietuva" preses pārstāve piebilda, ka ražotnei ir pietiekamas rezerves un ražošanas apturēšana neietekmēs produkcijas piegādes patērētājiem.

Iepriekš "Orlen Lietuva" paziņoja, ka tehniskās apkopes un remonta budžets ir apmēram 80 miljoni eiro.

Tāda veida plānotus apkopes darbus uzņēmums ierasti veic ik pēc četriem gadiem, iepriekš ziņoja uzņēmums.

"Orlen Lietuva" vadītājs Mihals Rudņickis novembrī sacīja, ka 2022.gadā "plānotā apkope ir lielāka", piebilstot, ka tās laikā tiks labota vai pārbaudīta katalītiskā krekinga iekārta, kas ir nozīmīgākā no ražošanas līnijām.

Apkopes laikā līdz 5000 papildu cilvēku būs piesaistīti darbam kompānijā, kurā ikdienā strādā apmēram 1500 cilvēku, teica Rudņickis.

Iepriekšējie lielie apkopes darbi Mažeiķos esošajā rūpnīcā bija 2018.gadā. Tie tika veikti vairākās kārtās un ražotne netika pilnībā apturēta.

2022.-2024.gadā "Orlen Lietuva" plāno veikt lielākās investīcijas kopš 2006.gada, kad pārņēma rūpnīcu Mažeiķos. Oktobra beigās kompānija parakstīja 641 miljona eiro līgumu ar Lielbritānijas naftas pakalpojumu kompāniju "Petrofac" par naftas dziļās pārstrādes iekārtas modernizāciju Mažeiķu rūpnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu