Video ⟩ "Okean Elzy" līderis aicina parakstīt ANO adresētu petīciju par Mariupoles aizstāvju evakuāciju

LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Svjatoslavs Vakarčuks
Svjatoslavs Vakarčuks Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pazīstamās Ukrainas rokgrupas "Okean Elzy" līderis Svjatoslavs Vakarčuks aicinājis līdzpilsoņus parakstīt Apvienoto Nāciju Organizācijai adresētu petīciju par nepieciešamību evakuēt Mariupoles aizstāvjus.

Kā videovēstījumā uzsvēris mūziķis, kas pēc Krievijas iebrukuma iesaistījās Ukrainas teritoriālajā aizsardzībā, situācija situācija Mariupolē un rūpnīcas "Azovstaļ" teritorijā joprojām ir ļoti sarežģīta un bīstama.

"Tur palikuši simtiem Ukrainas aizstāvju, no kuriem lielākā daļa ir ievainoti, kā arī civiliedzīvotāji - sievietes un bērni, kas slēpjas rūpnīcā "Azovstaļ". Viņiem steidzami nepieciešama palīdzība," viņš norādījis.

"Pēc iespējas drīzāk jāsavāc miljons parakstu," aicinājis Vakarčuks. "Esmu pārliecināts, ka ikviena ukraiņa uzdevums šobrīd ir palīdzēt mūsu aizstāvjiem, kuri cīnās par mūsu un mūsu bērnu nākotni."

"Mēs aicinām Apvienoto Nāciju Organizāciju un īpaši ANO ģenerālsekretāru un reģionālos līderus visā pasaulē atsākt ANO Ģenerālās asamblejas vienpadsmitās ārkārtas sesijas sēdi, lai izskatītu jauājumu par humāno situāciju Mariupolē, kas izveidojusies saistībā ar agresiju pret Ukrainu. Mēs pieprasām, lai Ģenerālā asambleja pieņem rezolūciju, kas agresorvalstij - Krievijas Federācijai - uzliktu par pienākumu nodrošināt visu personu evakuāciju no "Azovstaļ" uz Ukrainas spēku kontrolēto teritoriju vai drošu trešo valstu teritoriju," teikts petīcijas aprakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu