Pabriks ar Ukrainas aizsardzības ministru pārrunā turpmākos atbalsta pasākumus Ukrainai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) pirmdien telefonsarunā ar Ukrainas aizsardzības ministru Oleksiju Rezņikovu pārrunāja pašreizējo situāciju Ukrainā un Latvijas turpmākās iespējas sniegt Ukrainai humānu un militāru palīdzību, informē Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Rezņikovs pateicās par Latvijas līdzšinējo atbalstu Ukrainai tās aizsardzības spēju stiprināšanā un atbalstīja priekšlikumus abu valstu bruņoto spēku un aizsardzības industrijas sadarbībai, kā arī Latvijas jaunās ziedojumu vākšanas iniciatīvas.

Jau ziņots, ka 11.maijā plkst.13 Aizsardzības ministrijā notiks preses konference, kurā Pabriks informēs par Latvijas sniegto atbalstu Ukrainai, kā arī tiks paziņots par jaunām iniciatīvām ziedojumu vākšanā.

Preses konferencē piedalīsies arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko, Nacionālo bruņoto spēku vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš, fonda "Ziedot.lv" pārstāve Madara Mežviete un kustības "Uzņēmēji Mieram" pārstāve Ieva Driksna.

Latvija ir starp Eiropas līderiem palīdzības sniegšanā Ukrainas bruņotajiem spēkiem, sniedzot militāro atbalstu Ukrainai vairāk nekā 200 miljonu eiro vērtībā, šādi nodrošinot ieročus un individuālo ekipējumu, bezpilota lidaparātus, sausās pārtikas uzturdevas, munīciju, prettanku ieročus un pretgaisa raķetes "Stinger".

Savukārt Latvijas iedzīvotāji gan individuāli, gan ar organizācijas "Ziedot.lv" un kustības "Uzņēmēji mieram" starpniecību kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 24.februārī ir snieguši atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem 11,6 miljonu eiro apmērā gan finansiālā, gan mantiskā izteiksmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu