Par bezdarbību un dienesta viltojumu apsūdzēta notāre Inga Muciņa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai krimināllietu, kurā par bezdarbību un dienesta viltojumu apsūdzēta notāre Inga Muciņa.

Neminot iesaistīto personu vārdus, prokuratūra informēja, ka 2021.gada martā Valsts policijā sākts kriminālprocess par iespējamu krāpšanu lielos apmēros un krāpšanas lielos apmēros mēģinājumu, izmantojot viltotus vienkāršos vekseļus, kā rezultātā prettiesiski radītas tiesības vērsties tiesā ar pieteikumiem par saistību bezstrīdus piespiedu izpildīšanu pēc vienkāršiem vekseļiem, tādējādi aizskarot cietušo mantiskās intereses.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras celtā apsūdzība liecina, ka valsts amatpersona mantkārīgā nolūkā tīši neizdarīja darbības, kuras viņai pēc likuma bija jāizdara, lai novērstu kaitējumu valsts varai, pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām personas interesēm, kā rezultātā radīts būtisks kaitējums.

Tāpat amatpersona mantkārīgā nolūkā veica dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izsniegšanu, apzinoties, ka dokuments ir viltots.

Šajā kriminālprocesā pie kriminālatbildības sauktas arī trīs privātpersonas par to, ka organizētā grupā izdarīja krāpšanas lielā apmērā mēģinājumu. Publiski pieejamā informācija liecina, ka šie apsūdzētie ir Aleksandrs Sidorenko, Vladimirs Osnačs un Ruslans Aļeksņins.

Tiesa pirmo sēdi šajā lietā nozīmējusi 8.jūnijā plkst.14.30.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā atrodas vēl viena krimināllieta, kura par sirmgalves apkrāpšanu apsūdzēti tiesu izpildītājs Rolands Veinbergs, notāre Muciņa, Sidorenko, Osnačs un Kristina Lucenko.

Veinbergs apsūdzēts pēc Krimināllikuma panta par krāpšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Muciņa apsūdzēta par dienesta viltojumu un krāpšanu, bet pārējie par krāpšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu