Jauns vārds metālmūzikā: "Jar Of Kings"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Jar Of Kings"
"Jar Of Kings" Foto: publicitātes

Debijas albumu "Momentu" klajā laidusi jauna progresīvā metāla apvienība "Jar Of Kings", kurā darbojas divi mūziķi - Artis Apinis un Artūrs Patetko.

Albumā iekļautas astoņas kompozīcijas. Albums ierakstīts, producēts un pabeigts pašu spēkiem ierakstu studijā pie Arta Apiņa.

Mūziķi jau iepriekš spēlējuši progresīvā metāla grupā "Legacy ID", tāpēc "Jar Of Kings" jauc kopā melodiskumu ar ritmiskumu, dinamiku ar noskaņām, progresīvo roku ar metālu.

"Šis albums ir muzikāls ieskats dažādos aspektos ikdienas jezgā un skrējienā, klusuma un miera brīžos, mazās cīņās un pārmaiņās, uzvarās un sakāvēs, kuri kopā ved no viena nozīmīgā notikuma uz otru. Dažādas noskaņas, dažādas tēmas, paredzami un saprotami cikli, kā arī straujas un negaidītas pārmaiņas," stāsta abi mūziķi.

Jar Of Kings "Momentum"
Jar Of Kings "Momentum" Foto: publicitātes

Jau pirms albuma tapšanas mūziķi vienojās par instrumentālu formātu. Pirmajā kompozīcijā "Jar Of Kings" rāda cilvēku iekšējo, alternatīvo pasauli. Dziesma "Timeless" rada sajūtu, kā viss pagūst izslīdēt caur plaukstām, it kā nekad nebūtu piederējis. Enerģiju modina dziesmas "Requiem" daiļrunīgais un melodiskais motīvu vijums par aizgājušajiem laikiem, iespējām un notikumiem, apzinoties kļūdas un apņemoties tās neatkārtot. 

"Ja mums jautā vai mēs vēlāk plānojam piesaistīt vokālu, tad mēs domājam, ka laiks rādīs, jo šobrīd tādu domu neesam apsvēruši. Ceram, ka klausītājiem patiks un interesēs arī šāds atmosfēriski progresīvs moderns instrumentālais roks un noskaņa bez vārdiem," tā grupas dalībnieki stāsta par albuma konceptu. "Ņemot vērā iepriekšējo muzikālo pieredzi, vēlamies uzrunāt klausītājus instrumentālā veidā."

Noklausies albumu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu