Tavars un Kučinskis vēlas turpināt strādāt ZZS Saeimas frakcijā, ja kolēģi to atbalstītu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Saeimas deputāti Edgars Tavars (LZP) un Māris Kučinskis, kuri uz 14.Saeimas vēlēšanām nolēmuši pārtraukt sadarbību ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), pašreizējā sasaukumā vēlas turpināt strādāt ZZS frakcijā.

Atbildē žurnālistiem Kučinskis šodien uzsvēra, ka 13.Saeimas laikā deputātiem nevienu brīdi nav bijusi vēlme pamest ZZS frakciju, lai, piemēram, pievienotos koalīcijai.

Politiķis norādīja, ka tas ir frakcijas kopējais jautājums, bet Kučinskis tāpat kā visus projektus, arī darbu ZZS frakcijā vēlas novest līdz galam.

Arī LZP līderis Tavars pauda gatavību turpināt strādāt frakcijā. Ja tomēr frakcijas vairākums lems citādāk, tad parlamentārieši to respektēs, uzsvēra politiķis.

Kā ziņots, saistībā ar gatavošanos 14.Saeimas vēlēšanām no ZZS aiziet nolēmusi LZP un sadarbību ar ZZS nolēmusi pārtraukt Liepājas partija (LP). Kučinskis ir LP virzīts Ministru prezidenta amata kandidāts tālākai apspriešanai LZP, LP un Latvijas Reģionu apvienības veidotajā jaunajā politiskajā platformā kopīgam startam 14.Saeimas vēlēšanās.

ZZS frakcijas vadītājs, Latvijas Zemnieku savienības politiķis Uldis Augulis prognozēja, ka pēc apvienības šķelšanās frakcija "lielā mērā" turpinās strādāt līdzšinējā sastāvā. Reizē netieši izsakoties par Tavaru, politiķis pauda, ka, ja kāds ir izlēmis aiziet no apvienības, tad arī vīrišķīgi būtu kļūt par pie frakcijām nepiederošo deputātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu