Bērnus pirmajai klasei Rīgas skolās var pieteikt līdz 16. maijam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vecāki šogad savus bērnus pirmajai klasei Rīgas skolās varēs pieteikt līdz 16.maijam, informē Rīgas dome.

16.maijā Rīgas pašvaldības vispārējās izglītības iestādes sāks pirmo klašu komplektēšanu nākamajam mācību gadam.

Komplektējot klases jaunajam mācību gadam, skolas veidos pirmklasnieku pretendentu sarakstu. Izglītības likumā ir norādīts, ka pašvaldībai ir jānodrošina obligātā pamatizglītības ieguve tās administratīvajā teritorijā deklarētiem bērniem. Rīgas dome norāda, ka prioritāri pirmklasnieku sarakstā tiks iekļauti tie bērni, kuriem šogad aprit septiņi gadi. Ja izglītības iestādē būs brīvas vietas, vēlāk potenciālo pirmklasnieku sarakstā iekļaus arī tos bērnus, kuru vecāki vēlas, lai bērns skolas gaitas sāktu ātrāk - no sešu gadu vecuma.

Pēc 17.maija Rīgas pašvaldības izglītības iestādes izsūtīs elektroniskas vai papīra formāta vēstules vecākiem, informējot, vai bērns ir iekļauts skolas pirmās klases uzņemamo pretendentu sarakstā. Vecākiem desmit kalendāro dienu laikā pēc uzaicinājuma vēstules saņemšanas skolā jāiesniedz iesniegums par bērna uzņemšanu iestādes pirmajā klasē. Iesniegumu vecāki varēs iesniegt klātienē vai elektroniski.

Rīgas dome informē, ka vecāki vai citi bērna likumiskie pārstāvji var vērsties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā, lai noskaidrotu, kurā bērna deklarētajai dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestādē šobrīd ir brīvas vietas. Plašāka informācija par topošo pirmklasnieku uzņemšanu skolā pieejama Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu