Valdība atbalsta 35 pašvaldību investīciju projektus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Investīcijas. Attēls ilustratīvs.
Investīcijas. Attēls ilustratīvs. Foto: Shutterstock

Otrdien valdība atbalstīja 14 pašvaldību 35 investīciju projektus par kopējo finansējumu 21 602 458 eiro, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Valdība atbalstīja pašvaldību investīciju projektus, kuriem piešķirs valsts aizdevumus un kas iecerēti Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai. Šā gada pirmajā vērtēšanas kārtā izskatīja 60 projektus no 14 pašvaldībām un tika atbalstīti 35 investīciju projekti, kuru kopējais finansējums ir 21 602 458 eiro, bet aizņēmuma apmērs - 18 362 089 eiro.

Projektus īstenos Rēzeknes, Rīgas, Ventspils pašvaldībās un Aizkraukles, Bauskas, Jēkabpils, Līvānu, Ogres novada pašvaldībās. Līdzekļi galvenokārt tiks ieguldīti transporta infrastruktūras attīstībai un higiēnas prasību nodrošināšanai vairākos sociālās aprūpes centros un pirmsskolas izglītības iestādēs.

Aizkraukles novada pašvaldība organizēs Andreja Upīša ielas posma pārbūvi Skrīveru pagastā. Bauskas novadā uzsāks darbus pie pašvaldības autoceļa "Priedītes-Mežotnes stacija" pārbūves. Jēkabpils novada pašvaldība atsevišķos posmos atjaunos autoceļus, proti, Kalnāres-Kalniškas, Kalnāres-Dzintari, Brodi-Āres un Ozolu, Biržu ielas Ābeļu pagastā un Zaļās ielas Zasā pārbūvi un veiks pilsētas tranzīta ielu projektēšanu sasaistei ar Eiropas Transporta tīklu.

Arī Līvānu novada pašvaldība strādās pie pilsētas ielu un pagasta ceļu pārbūves. Ogres novada Ikšķilē paredzēta Priedaines ielas pārbūve un Rēzeknē pilsētas ielu seguma atjaunošanas darbi.

Rīgas pašvaldība 20 pirmsskolas izglītības iestādēs un divos sociālās aprūpes centros uzlabos higiēnas prasību nodrošināšanu, veiks divu skolas ēku atjaunošanu un Brasas tilta atjaunošanu un pārbūvi.

Ventspilī pārbūvēs Užavas ielas posmu no Kārļa ielas līdz nekustamam īpašumam Užavas ielā 8.

Kā ziņots iepriekš, lai veicinātu ekonomikas atgūšanos no Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes, VARAM 2021.gadā paplašināja pašvaldību iespējas aizņemties, papildinot aizdevumu programmu ar iespēju projektus pieteikt arī pašvaldības ēku pielāgošanai pašvaldības pakalpojumu sniegšanai, īres dzīvokļu izveidošanai ārpus Rīgas plānošanas reģiona, pašvaldības meliorācijas sistēmas infrastruktūrai, būvprojektu izstrādei nozīmīgiem un lieliem investīciju projektiem.

Tāpat, lai mazinātu Covid-19 izplatību, programmā iekļauts VARAM ierosinājums pašvaldībām saņemt valsts aizdevumu sociālo aprūpes centru pārbūvei vai pielāgošanai atbilstoši higiēnas prasībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu