Aizturēts vīrietis, kurš spārdīja ziedus pie pieminekļa Uzvaras parkā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
10. maijs
10. maijs Foto: TVNET

Valsts policijas darbinieki ir aizturējuši vīrieti, kurš bija spārdījis noliktos ziedus pie padomju pieminekļa Uzvaras parkā, informē policija.

Policija pastiprinātā režīmā strādā notikuma vietā Uzvaras parka teritorijā un pieminekļa apkārtnē, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un likumpaklausību. Iedzīvotāji tiek aicināti nesaasināt situāciju un neizvērst nekāda veida provokācijas vai fizisku konfrontāciju.

Policija atrodas notikuma vietā un ir pilnā gatavībā reaģēt, lai nepieļautu militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu, naida kurināšanu, huligāniska rakstura darbības vai citus sabiedriskās drošības un kārtības apdraudējumus. Viss notiekošais tiek fiksēts ar tehniskajiem līdzekļiem un iegūtie materiāli tiks vērtēti, sola policija.

Kā liecina aculiecinieku publicētie materiāli internetā, pie pieminekļa otrdienas vakarā pulcējušies simtiem cilvēku un lielā platībā nolikti ziedi.

Sociālajos tīklos publicēts video materiāls, kurā redzams, kā kāds vīrietis izspārda pieminekļa pakājē novietotos ziedus un tādējādi izraisa pret sevi agresiju no apkārtesošajām personām. Policijai norāda, ka tai bija nekavējoties jāiejaucas, lai novērstu personu fizisku konfrontāciju un neeskalētu situāciju līdz iespējamai vardarbībai, īpaši vērstai pret šo personu. Vīrietis nogādāts policijas iecirknī, lai skaidrotu viņa darbības un izpausmes pieminekļa tuvumā, kas acīmredzami provocēja citas personas uz agresīvu reakciju, un par to ir sākta resoriskā pārbaude.

Tāpat ir fiksēti video, kad no automašīnas Uzvaras parka tuvumā ir atskaņota Krievijas slavinoša mūzika - par to sākts administratīvais pārkāpumu process un persona tiks saukta pie atbildības, sola policija.

Nekādi publiski pulcēšanās pasākumi šajā dienā pieminekļa apkārtnē nav pieteikti un netikšot pieļauti. Arī līdz šim personām, kas ierodas Uzvaras parkā, netika un netiks atļauts pulcēties, apgalvo policija.

Tāpat policija atgādina, ka šodien aizvien ir spēkā pirotehnisko izstrādājumu izmantošanas aizliegums. Sods, ko par šādu pārkāpumu var piemērot fiziskai personai ir līdz 350 eiro, bet juridiskai līdz 1400 eiro. Savukārt par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā var tikt piemērots administratīvo sodu privātpersonām līdz 360 eiro, bet juridiskām personām līdz 2900 eiro.

Neskatoties uz to, ka pašvaldība šorīt jau bija aizvākusi pirmdien iedzīvotāju atnestos ziedus, otrdien cilvēki turpināja nest ziedus, un patlaban tie ir plaši izvietoti pieminekļa pakājē.

Jau ziņots, ka ziedu novākšana no pieminekļa pakājes izsaukusi asu reakciju sociālajos tīklos, turklāt ir gan šādas rīcības atbalstītāji, gan pretinieki.

Latvijā policija līdz pirmdienas vakaram saistībā ar 9.maiju bija aizturējusi 13 personas un sākusi 28 administratīvā pārkāpuma procesus.

Koalīcija nesen vienojusies par atbalstu likumprojektam, ar kuru paredzēts atcelt juridiskos šķēršļus Pārdaugavā, Uzvaras parkā, esošā pieminekļa nojaukšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu