Foto ⟩ Pirmizrādi piedzīvojusi Indijas un Latvijas kopražojuma filma "Manni"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Gatis Rozenfelds, Egija Smeile

Latvijā pirmizrādi piedzīvojusi režisores un producentes Daces Pūces filma "Manni" ("Manny"). Pirmizrādē filmu apmeklēja tās radošā komanda - režisore Dace Pūce, scenārija autore un galvenās lomas atveidotāja Sonala Segala, producente Kristele Pudāne, kā arī aktieri Dārta Daneviča, Jurijs Djakonovs un citi viesi. Aplūko foto! 

"Manni" ir psiholiģisks zinātniskās fantastikas trilleris, kas stāsta par indieti, kura ieradusies Latvijā, lai rakstītu autobiogrāfisku romānu, bet nokļūst reālo, iztēles un mākslīgā intelekta attiecību gūstā. Galvenās lomas atveido Sonala Segala (Indija), Tonijs Hokinss (Lielbritānija), kā arī pašmāju aktieri – Dārta Daneviča, Jurijs Djakonovs un Marta Grase. Filma ir pirmā Latvijas-Indijas kopražojuma filma, turklāt pilnībā filmēta Latvijā.

Foto: Pirmizrādi piedzīvojusi Daces Pūces režisētā Indijas un Latvijas kopražojuma filma "Manni".

Filma kinoteātrī būs skatāma vēl ceturtdien, 12. maijā plkst. 18.00 k/t "Splendid Palace".

Filmas reklāmas rullītis.

“Manni” ir saņēmusi vienpadsmit starptautiskas balvas ASV, Indijā un Lielbritānijā, bet savu pasaules pirmizrādi piedzīvojusi Itālijā 2020. gada novembrī (“74th Festival Internazionale Del Cinema Di Salerno”). Ceļojumā pa pasauli filma ieguvusi balvas dažādās kategorijās un festivālos: labākais režisors (Eiropas kinematogrāfijas balvas), labākā zinātniskās fantastikas filma, labākais operatora darbs, labākais otrā plāna aktieris un labākais komponists (Maiami Starptautiskais zinātniskās fantastikas festivāls), labākā starptautiskā filma (Radžastānas starptautiskais filmu festivāls), labākais scenārijs (Lielbritānijas Āzijas filmu festivāls).

Filmas komponists Narešs Kamats (Indija) ir pasaulslavenās sūfiju grupas “Kailasa” dibinātājs un solists. Filmas operators ir Gatis Grīnbergs, māksliniece – Katrīna Kalniņa, montāžas režisors – Jurģis Ločmelis, kostīmu māksliniece Ilze Grickus, grima māksliniece Ivanda Šmite, gaismu mākslinieks Toms Ločmelis, izpildproducente Renāte Barone, filmēšanas vietu menedžere Anita Kalve. Filmu producējusi Dace Pūce (“Marana Productions”), Kristele Pudane un Sonala Segala.

Foto: Indijas un Latvijas kopražojuma filma "Manni".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu