Autokrosa čempionāta braucēji sezonu atklās Brenguļu autotrasē 15. maijā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Autokrosa sacensības. Ilustratīvs attēls
Autokrosa sacensības. Ilustratīvs attēls Foto: Klāvs Benefelds

Šajā nedēļas nogalē, 15. maijā, Brenguļu autotrases arēnā pulcēsies Latvijas autokrosa čempionāta un kausa braucēji. Dalībnieku skaits, iesākot jauno sacensību sezonu, augsts, virs 70, vairāki sportisti piedzīvos savas debijas sacensības autokrosā. Tiks atklātas spraigās cīņas par šīs sezonas tituliem astoņās ieskaites klasēs.

Arnis Odiņš, autokrosa čempions un Brenguļu sacensību rīkotājs: “Sveiciens visiem autosporta draugiem! Pēdējos gados mazliet neierasti, bet esmu priecīgs, ka autokrosa sezonu varam iesākt jau maija vidū. Redzot pirmā posma dalībnieku sarakstu, jūtam, ka ejam pareizā virzienā un autokross turpina savu attīstību. Šogad solis tuvāk skatītājiem un faniem ir tiešraižu nodrošināšana no katra Latvijas čempionāta posma. Ceru, ka arī šajā gadā sportisti turpinās aktīvi darboties savos sociālo tīklu profilos, lai veicinātu savu un čempionāta atpazīstamību.”

“Brenguļu autotrasē uzreiz pēc lietainajām sacensībām aprīlī trases komanda metās labošanas darbos, ir atjaunoti līkumi un uzlabots grunts sastāvs, ļoti ceram, ka trase kļūs cietāka, līdz ar to ātrāka. Laikapstākļus sola ļoti atbilstošus autokrosa sacensībām, tāpēc aicinām visus apmeklēt autokrosa sezonas atklāšanu!”

Jaunajā sezonā autokrosa virzītāji turpinās strādāt pie jauno sportistu izaugsmes. Šobrīd Latvijas autokrosa čempionāta un kausa sacensībās ir pieejamas divas klases jauniešiem. Mini bagiji, kura izveidota jaunākajiem autosporta entuziastiem. Pirmajā posmā plānots, ka uz starta redzēsim 13 šīs klases pārstāvjus, gan latviešus, gan sportistus no Lietuvas, būs arī divi debitanti - Alvis Pinkulis, Artis Platacis.

Autokrosa sacensības. Ilustratīvs attēls
Autokrosa sacensības. Ilustratīvs attēls Foto: Klāvs Benefelds

Otra ir Xtreme Junior klase, kura kopš tās pirmsākumiem 2020.gadā ir manāmi augusi. Pirmajam šī gada posmam pieteikušies seši sportisti. Pagājušā gada kausa ieguvējam Markusam Ūtēnam, Raivo Jānim Beierbaham un Jānim Kozlovskim pievienosies lietuvietis Mats Zavarskis, kā arī debitanti Oskars Zaķītis un Roberts Čākurs.

Šajā sacensību sezonā pozitīvu attīstību demonstrē Xtreme bagiju klase, kurā uz starta izies 13 sportisti. Jau zināmiem šīs klases braucējiem, pagājušā gada čempionam, Mikum Neško, Gatim Geisteram un vienīgajai dāmai Montai Beierbahai pievienosies pieci debitanti. Cīņas šajā klasē vienmēr sagādā ovācijas skatītāju vidū, jo līdz pēdējam trases līkumam var izšķirties labāko TOP3 sastāvs.

Lielākās intrigas visās sezonās sagādā 2000 super klase, arī šajā sezonā kuplākais skaits tieši šajā klasē. Pieteikumu sarakstos redzami pagājušā gada līderi, kā arī iepriekš autokrosa un folkreisa virtuvē dzirdēti vārdi. Aizvadītajā sezonā spraigākās cīņas bija vērojamas starp Ritvaru Kārkliņu un Ivo Gabrānu, kuri sadalīja divas augstākās vietas sezonā. Ko gaidīt šajā gadā? Tikpat spraigas cīņas, jo sportisti sezonu ir gaidījuši ilgi.

Sacensību programma:

10:30 / Sacensību atklāšana

11:00 / 1. kvalifikācija

12:35 / 2. kvalifikācija

14:30 / 3. kvalifikācija

16:05 / B Fināli

17:00 / Fināli

18:20 / Apbalvošana

Trasi iecienījuši skatītāji, jo tās unikālā iezīme ir arēnas tipa novietojums, ikvienā skatītāju zonā iespējams redzēt visus trases līkumus un spraigās cīņas tajos. Biļetes uz autosporta pasākumu pieejamas interneta tirdzniecības portālā www.aula.lv, kā arī norises vietā. Ieejas biļetes cena 10 EUR, auto stāvvieta trases malā 10 EUR, bērniem līdz sešu gadu vecumam un invalīdiem ieeja bez maksas, uzrādot dokumentus.

Priecājamies paziņot par jaunumiem, šajā sezonā būs skatāma tiešraide no sacensību norises, tā būs pieejama AX Latvia Youtube kanālā, kā arī Facebook lapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu