Ukrainā kopš kara sākuma nogalināti 3496 civiliedzīvotāji

TVNET/LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Irpiņa.
Irpiņa. Foto: Laurel Chor

Ukrainā kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma 24.februārī nogalināti 3496 mierīgie iedzīvotāji, bet vēl 3760 cilvēki ievainoti, trešdien paziņojis ANO augstākā cilvēktiesību komisāra birojs (OHCHR).

OHCHR no kara sākuma apstiprinājis 1268 vīriešu, 821 sievietes, 76 meiteņu un 93 zēnu nāvi karadarbības rezultātā. Nogalināti ir arī 69 bērni un 1169 pieaugušie, kuru dzimums pagaidām nav noskaidrots.

Ievainoto vidū ir 537 vīrieši, 407 sievietes, 87 meitenes un 94 zēni, kā arī 167 bērni un 2468 pieaugušie, kuru dzimums pagaidām nav zināms.

Lielākā daļa no kara upuriem nogalināti vai ievainoti ar šāviņiem un ieročiem, kuru iedarbība skar plašu teritoriju, piemēram, ar raķetēm, reaktīvajiem daudzstobru mīnmetējiem vai aviācijas bumbām.

ANO uzsvēra, ka patiesie skaitļi ir ievērojami lielāki, jo informācija no vietām, kur turpinās intensīva karadarbība, pienāk ar aizkavēšanos, bet daudzas ziņas par zaudētām civiliedzīvotāju dzīvībām vēl ir jāapstiprina. Piemēram, tas attiecas uz Mariupoli, Izjumu, Severodonecku, Rubižni un vairākām citām vietām, no kurienes saņemtas ziņas par daudziem upuriem mierīgo iedzīvotāju vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu