AP turpina atbalstīt Golubevu; NA demisijas prasību vērtē kā destabilizējošu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

"Attīstībai/Par!" (AP) turpina atbalstīt Mariju Golubevu (AP) iekšlietu ministres amatā un Nacionālās apvienības (NA) prasību par ministres demisiju uzskata par ļoti nekonstruktīvu un destabilizējošu soli, pauda AP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

NA prasa Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) atbrīvot no amata Golubevu. Prasības neizpildes gadījumā NA apņēmusies lemt par aiziešanu no valdības un koalīcijas.

Pūce uzsvēra, ka AP atbalsta Golubevu iekšlietu ministres amatā. "Ļoti nepatīkami, ka Nacionālā apvienība sper šādu ļoti nekonstruktīvu, destabilizējošu soli," atzīmē politiķis.

AP tagad lems par tālāko rīcību un noteikti prasīs konsultācijas ar premjeru, pastāstīja Pūce. Premjers pašlaik ir vizītē Kanādā, kur viņš plānojis uzturēties līdz piektdienai.

Kā ziņots, NA Saeimas frakcija un valde ir nolēmusi pieprasīt Kariņam atbrīvot no amata iekšlietu ministri saistībā ar situāciju 9. un 10.maijā pie padomju pieminekļa Pārdaugavā, ziņo NA pārstāve Laima Melkina.

NA paziņojumā uzsver - ja premjers un koalīcijas partneri šajā jautājumā neņems vērā NA viedokli, partijas valde neredz iespēju turpināt darbu šajā valdībā un lems par savu ministru atsaukšanu.

"Tas, ko 9. un 10.maijā ikviens Latvijai lojāls cilvēks bija spiests piedzīvot savā valstī, ir nepieņemami. To nevaram uzskatīt par ikdienišķu negadījumu, par ko politiskā atbildība aprobežojas ar simbolisku kritiku un solījumu laboties," paziņojis NA vadītājs, Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Jāizdara viss iespējamais, lai šāda situācija nekad vairs neatkārtotos, pauž politiķis.

Jau vēstīts, ka, neraugoties uz aicinājumiem 9.maijā pieminēt Krievijas agresijas upurus Ukrainā un nepulcēties pie padomju režīma memoriāliem, Rīgā, pie padomju pieminekļa Pārdaugavā, devās cilvēki, lai arī ievērojami mazākā skaitā nekā citus gadus.

Nākamās dienas rītā ziedi no pieminekļa tika aizvākti, kā rezultātā pie pieminekļa atkal tika pulcēti cilvēki. Vakarpusē pāris simti sanākušo jau uzvedās agresīvi un bravūrīgi, tostarp slavinot Krieviju un attaisnojot tās agresiju Ukrainā. Policijas vadība ir atzinusi, ka norisēm 10.maijā īsti nebija gatava, tomēr uzsverot, ka beigu galā pulcēšanās novērsta un pārkāpēji aizturēti.

Pēc šīs nedēļas sākuma notikumiem policija slēgusi pieeju Uzvaras parkā esošajam piemineklim un tā laukumam, informē Valsts policija.

Golubeva, komentējot Uzvaras parkā notikušo, paziņojusi, ka tie, kas slavēja agresiju vai lietoja tās simboliku, ir aizturēti, ieskaitot jaunieti ar Krievijas karogu. "Policija aizstāvēja Latvijas pilsoņu tiesības, arī pielietojot spēku, kad nepieciešams," uzsvēra politiķe. Golubeva 11.maijā tika paziņojusi, ka demisionēšanas iespējas neizskata.

Ministru prezidents savukārt ir noteicis vairākus uzdevumus Golubevai, tajā skaitā steidzami sagatavot un iesniegt izskatīšanai valdībā atbildīgo institūciju darbības izvērtējumu attiecībā uz drošības pasākumu plāna izstrādāšanu un sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, liecina premjera biroja izplatītais paziņojums presei pēc 9. un 10.maija notikumiem pie pieminekļa Uzvaras parkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu