Opozīcijai pagaidām nav izdevies savākt parakstus Rīgas domes ārkārtas sēdes sasaukšanai, lai pieprasītu Staķa demisiju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Opozīcijai pagaidām nav izdevies savākt parakstus Rīgas domes ārkārtas sēdes sasaukšanai un domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa (PP) demisijas pieprasījumam, norāda Rīgas domes deputātu frakcijas "Saskaņas" vadītājs Konstantīns Čekušins.

Viņš norādīja, ka Rīgas domes deputātu frakcija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) neuzskata par vajadzīgu atbrīvot no amata Rīgas mēru, kurš ir atbildīgs par rīdzinieku goda un cieņas aizskaršanu un etniskā naida kurināšanu. Vakar frakcijas GKR vadītājs Juris Radzevičs paziņoja, ka viņa vadītā frakcija neparakstīs aicinājumu sasaukt Rīgas domes ārkārtas sēdi.

Kā aģentūrai LETA sacīja Rīgas domes deputātu frakcijas "Latvijas Krievu savienība" vadītājs Miroslavs Mitrofanovs, lai arī LKS solījusi "Saskaņai" parakstīt pieprasījumu par ārkārtas domes sēdes sasaukšanu un Staķa demisiju, tagad šis solījums esot apturēts, jo "Saskaņas" deputāti neesot izpildījuši savas saistības. Uz jautājumu, kādas ir "Saskaņas" saistības pret LKS, Mitrofanovs tās atteicās atklāt. Viņš piebilda, ka par šo jautājumu lems partijas valdes.

Pēc ziedu nolikšanas 9.un 10.maijā pie padomju pieminekļa Pārdaugavā Rīgas domes deputātu frakcija "Saskaņa" pauda nosodījumu Rīgas domes vadības rīcībai un aicināja deputātus izteikt neuzticību Rīgas mēram Staķim, pieprasot viņa demisiju un aicinot visus opozīcijas spēkus parakstīties par Rīgas domes ārkārtas sēdes sasaukšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu