Nevakcinētie skolotāji varēs atgriezties darbā no 1. jūlija

CopyLinkedIn Draugiem X
Ābece.
Ābece. Foto: Lita Krone/LETA

No 1. jūlija darbu skolās drīkstēs atsākt arī nevakcinētie pedagogi, kas iepriekš no amata tikuši atstādināti vai darbu pametuši pavisam, informē LTV raidījums "Dienas ziņas".

Rīgas Valdorfskolā darbu pameta 12 skolotāji. Šajā laikā palīgā nākuši gan skolas absolventi, gan audzēkņu vecāki. Kaut arī viņu entuziasms ir liels, viņiem pietrūkst nepieciešamo zināšanu darba veikšanai, uzskata Rīgas Valdorfskolas direktore Māra Svilāne. Viņa akcentē, ka priecātos par skolotāju atgriešanos un uzsver viņu profesionalitāti un augsto zināšanu līmeni.

Latvijā par labu darba atstāšanai, nevis vakcīnai, rudenī izšķīrās vairāki simti skolotāju, tāpēc Rīgā plāno apzināt situāciju, veicot aptaujas ar atstādinātajiem pedagogiem par to, vai viņi plāno atgriezties.

"Tie, kas nevakcinējās, daudzi pedagogi ir diemžēl saslimuši. Un tad, kad viņi ir saslimuši, tad pēc tam, pēc izslimošanas, ir tomēr iespēja atgriezties skolā. Un daudzi šo iespēju ir arī izmantojuši." sacīja Rīgas domes pārstāve Anita Pēterkopa.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ("Konservatīvie") LTV informēja, ka patlaban aizvien esot vairāki simti brīvu vakanču. Ministre gan uzsvēra, ka vakanču problēma esot pastāvējusi arī pirms pirms kovida, sertifikātu prasība to tikai daļēji saasinājusi. Ir jāmeklē dažādi risinājumi, lai risinātu skolotāju trūkuma problēmu. 

"Tā ir jārisina gan caur skolu tīkla kārtošanu, gan caur jaunu pedagogu izglītošanu, kas, protams, šobrīd caur īso apmācību cikla programmām nedaudz atvieglo procesu," uzsvēra Izglītības ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu