Darba nedēļa Latvijā sāksies ar daļēji mākoņainu laiku un brāzmainu vēju

Papildināts
LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Pirmdien Latvijā gaidāms daļēji mākoņains laiks un brāzmains vējš, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Nedēļas turpmākajās dienās kļūs siltāks un gaidāms arī lietus

Naktī būs lielākoties skaidrs laiks, vienīgi rietumos brīžos debesis aizklās mākoņi. Ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, un minimālā gaisa temperatūra būs +1, +5 grādi, bet piekrastē +5, +8 grādi.

Rīgā naktī debesis daļēji aizklās mākoņi, bet nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš un gaisa temperatūra naktī būs +5, +7 grādi.

Dienā valstī būs daļēji mākoņains laiks, ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš, kura ātrums brāzmās sasniegs 14 metrus sekundē. Gaiss iesils līdz +10, +15 grādiem.

Savukārt Rīgā dienā būs sauss laiks, lai arī mākoņi daļēji aizklās debesis. Pūtīs mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš, brāzmās ar ātrumu līdz 13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs +11, +13 grādu robežās.

Nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus Latvijā noteiks augsta spiediena apgabals.

Naktī uz otrdienu gaidāms daļēji mākoņains laiks, dažviet austrumos gaidāms īslaicīgs lietus, savukārt dienā mākoņu paliks vairāk un lietus ir gaidāms jau daudzviet Latvijā, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs mērens ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, kas valsts rietumos brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s. Gaisa temperatūra naktī 0,+4 grādi, piekrastē +4, +7 grādi, bet dienā gaiss iesils vien līdz +8, +12 grādiem.

Trešdien Latvijā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, bet ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, kas no rīta iegriezīsies no rietumiem. Gaisa temperatūra nakts stundās gaidāma +3, +8 grādu robežās, maksimālā dienā +13, +16 grādi, vien piekrastē būs nedaudz aukstāks - tur +9, +13 grādi.

Nedēļas otrajā pusē Latvijā ieplūdīs siltākas gaisa masas - ceturtdien teritorijas lielākajā daļā gaiss iesils līdz +15, +18 grādiem, bet piektdien un sestdien gaisa temperatūra daļā Latvijas sasniegs arī +20, +22 grādus. Šajās dienās nokrišņu būs maz.

Pēc pašreizējam prognozēm, svētdien virs Latvijas pastiprināsies ciklona darbība un gaidāms ilgstošs lietus, bet vējš brāzmās var sasniegt pat 20-23 m/s.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu