Sirmgalvis ar auto iebrauca Rīgas maratona trasē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas automašīna. Attēls ilustratīvs.
Valsts policijas automašīna. Attēls ilustratīvs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdien kāds sirmgalvis ar auto iebrauca Rīgas maratona trasē, tā rezultātā tiekot pie diviem administratīvo pārkāpumu protokoliem.

Kā informē Valsts policija, šodien ap plkst.14.30 Rīgas maratona trasē iebraucis "pirmšķietami dezorientējies" 1939.gadā dzimis vīrietis. Vīrietis ar automašīnu devās virzienā no Eksporta ielas uz 11.novembra krastmalas pusi un krustojumā ar Muitas ielu ignorēja ceļa zīmi "Iebraukt aizliegts".

Vīrietis nereaģēja uz Valsts policijas rīkojumu nekavējoties apturēt transportlīdzekli un iebrauca maratona trasē. Pēc sākotnējās informācijas, Valsts policijas darbinieks un divi apsardzes darbinieki steidzās pakaļ, lai vīrieti apturētu, un pēc aptuveni 50 metriem mašīna apstājās. Tad transportlīdzeklis apgriezts braukšanai pretējā virzienā un izvadīts ārpus trases.

"Vēršam uzmanību, ka šajā gadījumā nekādus citus apstādināšanas līdzekļus, tai skaitā, piemēram, šaujamieroča pielietošana vīrieša automašīnas apturēšanai, nevarēja tikt pielietota, vērtējot iespējamos riskus ar apkārt esošo cilvēku drošību maratona vietā, kā arī ievērojot, ka pie automašīnas stūres ir kungs gados, lai neeskalētu situāciju personu satraucot vēl vairāk, kas potenciāli varētu novest pie vēl neadekvātākas rīcības," uzsvērts policijas paziņojumā.

Autovadītājam noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli - viens par ceļa zīmes "Iebraukt aizliegts" neievērošanu, par ko piemērots 55 eiro sods, bet otrs par transportlīdzekļa vadīšanu ar nederīgu medicīnisko izziņu, par ko vīrietim piemērots vēl 40 eiro sods, turklāt viņam noņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu