Smagā sakāve pie Siverskijdonecas upes grauj ilūzijas Krievijā

TVNET/LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Liecības par Krievijas karaspēka smagajiem zaudējumiem, Ukrainā Luhanskas apgabalā pie Bilohorivkas mēģinot pārkļūt Siverskijdonecas upei, Krievijā rada katastrofas apjausmu, teikts svētdien publikācijā laikrakstā "New York Times".

Atbilstoši aplēsēm, kas balstītas atklātajos avotos, šajā Krievijai neveiksmīgajā operācijā nogalināti vai ievainoti vairāk nekā 400 Krievijas karavīru.

Krievijas pavēlniecība 11.maijā nosūtīja aptuveni 550 41.vispārējās karaspēka armijas 74.motorizēto strēlnieku brigādes karavīrus uz pārceltuvi pār Siverskijdonecu Luhanskas apgabala Bilohorivkas rajonā, lai aplenktu Ukrainas spēkus pie Rubižnes, norāda laikraksts.

Foto: Ukraine Armed Forces/AP

Kā redzams satelītattēlos, Ukrainas artilērija sadragājusi vairākus krievu pontontiltus, iznīcinājusi daudz karavīru un tehnikas.

Kara izpētes institūts norāda, ka dzīvību zaudējuši vai ievainoti 485 Krievijas karavīri, iznīcināts vairāk nekā 80 tehnikas vienību.

Atskārsme par katastrofu parādās Kremļa stingri kontrolētājā informācijas telpā, norāda laikraksts.

Cita starpā arī tāpēc, ka par Krievijas izgāšanos kaujas laukā sāk ziņot prokrieviskie militārie blogeri.

Daži no viņiem nespēj atturēties no nekompetentās, kā viņi uzskata, vadības kritikas.

Ja aplēses par Krievijas zaudējumiem pie Siverskijdonecas izrādīsies precīzas, tā kopš kara sākuma būs bijusi kauja, kurā kritušo skaits ir viens no lielākajiem, norāda laikraksts.

Nozīmes ziņā tas būtu pielīdzināms Krievijas Melnās jūras flagmaņa "Moskva" nogremdēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu