Latviešu īsfilma skatīta vairāk nekā miljons reižu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Laura un Vineta"
"Laura un Vineta" Foto: kadrs no filmas

Režisora Roberta Kuļenko 2017. gada "Piena svētku" īsfilma – ziemeļnieciskā komēdija "Laura un Vineta" ir iekarojusi popularitāti ASV platformas "Dust" lietotāju vidū.

Platforma piedāvā pārdomas rosinošas zinātniskās fantastikas īsfilmas, seriālus, godalgotas mākslas filmas un raidierakstus. Tās auditorija aptver visu pasauli. Platformā kopš 2021. gada tiek izrādīta arī "Piena svētku" īsā komēdija "Laura un Vineta", kura raisījusi plašu skatītāju interesi. Īsfilma desmit mēnešu laikā skatīta jau vairāk nekā miljons reižu.

"Diezgan ātri pārgāja bailes lasīt komentārus, jo tie pārsvarā bija neticami pozitīvi. Izrādījās, ka tas nav tikai lokāls stāsts ar lokāliem jociņiem, jo filma uzrunāja cilvēkus no visas pasaules.

Sajūsmināja dažu skatītāju teorijas un interpretācijas – cilvēki raka dziļāk nekā mēs, kad šo stāstu rakstījām,"

atklāj filmas režisors Roberts Kuļenko.

Scenārija autors Pēteris Pūrītis papildina: "Vēlējāmies veidot neticamu pasauli, bet ar tēliem, kuru rīcībai un vārdiem šajā vājprātīgajā situācijā ne tikai var noticēt, bet cilvēcīgi arī gribas noticēt. Iespējams, ka šis stāsts mazliet ir par mums pašiem."

Filmā attēlota latviešu zemnieka dzīves realitāte, kurā ienāk fantastikas elementi: "Parastā vasaras naktī parastā piemājas kartupeļu laukā nokrīt kaut kas neparasts. Drošības apsvērumu dēļ zemniekam Aldim uz laiku māja jāpamet. Vai spocīgajam ierēdnim Eināram izdosies ar spēku un viltu šķirt Aldi no viņa leģendārajiem kartupeļiem?"

Zemnieku Aldi Bērziņu atveido aktieris Leons Leščinskis, viņa misiju – atgūt kartupeļus – palīdz īstenot Juris (Uģis Rotbergs) un Ļuda (Tatjana Lukašenkova), bet trijotnes plāniem pretojas ierēdnis Einārs, kura lomā iejūtas Armands Berģis.

"Laura un Vineta" uzņemta Neretas novadā un Rīgā īpaši uzbūvētā filmēšanas laukumā Sporta ielā 2. Īsfilmas scenārija autori ir Roberts Kuļenko un rakstnieks Pēteris Pūrītis, operators – Jurģis Kmins, montāžas režisori – Roberts Kuļenko un Džulija Vintena. Atbildīgie par filmas specefektiem – Armands Blumbergs, Dagnis Krusts, Nauris Āšenkampfs, Jānis Spēlmanis, Valdis Liseks, Uģis Rode un Roberts Kuļenko. Filmā redzamā citplanētieša tēla dizainu veidoja Romāns Kaboško. Īsfilmas producenti ir Mārtiņš Mielavs, Aldona Jakšta un pats režisors Roberts Kuļenko.

Noskaties filmu.

Laura un Vineta / Piena svētki 2017 from Piena svētki on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu