Igaunijas žūrija Ukrainas Eirovīzijas dziesmai nav piešķīrusi nevienu punktu

TVNET/Postimees
CopyDraugiem X Whatsapp
Kalush Orchestra svin uzvaru 2022. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā
Kalush Orchestra svin uzvaru 2022. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Foto: MARCO BERTORELLO

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefania", kopējā balsojumā iegūstot 631 punktu: no skatītājiem Ukraina saņēma 439 punktus, bet dalībvalstu žūrijas uzvarētājiem kopumā piešķīra 192 punktus. 

Atšķirībā no Lietuvas un Latvijas Igaunijas žūrija piecu cilvēku sastāvā Ukrainai nepiešķīra nevienu punktu.

Igaunijas žūriju veidoja pieci pazīstami igauņu mūziķi un producenti: mūzikas producents Svens Lehmuss, dziedātāja Maiana Kermasa, dziedātāja un jūtūbere Līna Ariadne Pedanika, mākslinieks Karls Killings un uzņēmuma "Made In Baltics Entertainment" dibinātājs Tomass Olljums. Žūrijas uzdevums bija vērtēt dalībnieku vokālās dotības, dziesmas oriģinalitāti un kompozīciju, kopējo uzstāšanos un citus aspektus.

Latvijas, Lietuvas un Polijas žūrijas Ukrainai piešķīra maksimālo punktu skaitu, 12 punktus, taču Igaunijas žūrija Ukrainai nepiešķīra nevienu punktu, turpretī Igaunijas skatītāju balsojumā Ukrainas pārstāvji ieguva maksimālo jeb 12 punktu skaitu. Igaunijas profesionālā žūrija savus 12 punktus atdeva Zviedrijai.

Kā medijam Elu24 norādīja Igaunijas Nacionālā raidorganizācija ERR, šobrīd sīkākus komentārus par žūrijas lēmumu tā nevar sniegt.

Ukraina Eirovīzijā piedalās kopš 2003.gada, un šī ir tās trešā uzvara.

Igaunijas pārstāvji konkursa finālā ieguva 13.vietu, bet Lietuvas - 14.vietu.

Latvijas pārstāvji "Citi zēni" Eirovīzijas finālā neiekļuva. Tagad zināms, ka grupa no Latvijas kopā ar dāņiem savās pusfinālā dalījuši 13.vietu 17 dalībnieku konkurencē. "Citi zēni" ieguvuši 55 punktus. Salīdzinoši Islande, kas kā pēdējā - desmitā - no šī pusfināla iekļuva finālā, savāca 103 punktus.

Žūrija piešķīrusi "Citiem zēniem" 39 punktus (12 punkti no Portugāles, pa 4 - no Moldovas, Islandes un Grieķijas, pa 3 - no Slovēnijas un Bulgārijas, pa 2 - no Armēnijas, Šveices un Lietuvas, bet 1 punkts no Austrijas), bet skatītāju balsojumos saņemti 16 punkti (10 punkti no Lietuvas, 5 - no Ukrainas un 1 no Nīderlandes).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu