Liepājā un Dienvidkurzemes novadā palīdzību saņēmuši jau 1274 Ukrainas iedzīvotāji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Liepāja. Ilustratīvs attēls.
Liepāja. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdz šim Liepājā un Dienvidkurzemes novadā patvērumu raduši jau 1274 cilvēki no Ukrainas, informē Liepājas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa.

Liepājā patvērumu atraduši 1015, bet novadā 259 bēgļi.

Labdarības organizācijā "Tabitas sirds" pagājušajā nedēļā humāno atbalstu - apģērbu, higiēnas lietas, gultasveļu, traukus, mēbeles un citas sadzīves lietas - saņēma 123 Ukrainas iedzīvotāji.

Informācijas centrs iebraucējiem, kas sniedz konsultācijas Liepājas ukraiņu bēgļu reģistrācijas punktā, pagājušajā nedēļā sniedza 166 konsultācijas pa telefonu un 22 klātienes konsultācijas, kā arī nodrošināja pastāvīgu psihologa atbalstu trīs cilvēkiem no Ukrainas.

Šobrīd Liepājas izglītības iestādēs mācās 77 ukraiņu skolēni, pirmskolas izglītības iestādes apmeklē 47 bērni.

Pašvaldības noslēgto līgumu par izmitināšanu ietvaros kopumā izmitinātas 166 personas.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) saņemti iesniegumi par pabalsta piešķiršanu no 131 strādājošā ukraiņa, konsultācijas saņēmuši 485 ukraiņi.

Liepājas sociālais dienests pagājušajā nedēļā izmaksājis pabalstus par kopējo summu 13 001 eiro.

30 Ukrainas iedzīvotāji pagājušajā nedēļā saņēmuši abonementa biļetes braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā. Izsniegtas 35 dāvanu kartes 50 eiro vērtībā.

Tāpat pagājušajā nedēļā izsniegta 21 izziņa par krīzes situāciju Eiropas atbalsta paku saņemšanai.

21 Ukrainas bērnam Liepājā ir iecelti 15 ārkārtas aizbildņi. Pagājušajā nedēļā 12 aizbildņiem izmaksāts pabalsts 6596,38 eiro apmērā.

Atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem pagājušajā nedēļā sniegusi arī Liepājas pašvaldības policija. Ir saņemti 15 zvani un sniegta informatīvā palīdzība saistībā ar Ukrainas kara bēgļiem interesējošiem jautājumiem.

Tāpat tiek apzinātas Ukrainas kara bēgļu mitināšanās vietas Liepājā un tās regulāri tiek apsekotas, lai uzraudzītu situāciju.

Kopš Krievijas sāktā kara Ukrainā Latvijā reģistrēti 28 920 Ukrainas civiliedzīvotāji, bet 23 066 bēgļiem izsniegti uzturēšanās dokumenti ar tiesībām uz nodarbinātību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu