Baltijas valstu ārlietu ministri pauž atbalstu Zviedrijas un Somijas lēmumiem pretendēt uz iestāšanos NATO

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Zane Bitere/LETA

Baltijas valstu ārlietu ministri pauž atbalstu Zviedrijas un Somijas lēmumiem pretendēt uz iestāšanos NATO, liecina Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) izplatītais ziņojums mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Tajā pausta pārliecība, ka abas valstis veicinās pasaules vēsturē spēcīgākās un veiksmīgākās alianses un visas transatlantiskās telpas vienotību, solidaritāti, saliedētību un spēku laikā, kad drošības vide kļūst arvien sarežģītāka.

"To [Somijas un Zviedrijas] dalība arī ievērojami palielinās Baltijas jūras reģiona drošību, pavērs jaunas perspektīvas Ziemeļvalstu un citiem reģionālajiem sadarbības formātiem aizsardzības un drošības jautājumos, nodrošinot papildu stratēģisko skaidrību, kas nāks par labu visiem," sacīts ziņojumā.

Baltijas valstu ārlietu ministri apņēmušies darīt visu, kas nepieciešams, lai palīdzētu Somijai un Zviedrijai ceļā uz NATO, apņemoties veicināt pievienošanās protokolu ātru ratifikāciju pēc to parakstīšanas.

Kā ziņots, Somija un Zviedrija ilgstoši atturējās no iesaistīšanās aliansē, taču Krievijas iebrukums Ukrainā radikāli mainīja drošības situāciju Eiropā, un abās valstīs politiķu un sabiedrības vidū zibenīgi pieauga atbalsts dalībai NATO.

Gan Somijas, gan Zviedrijas amatpersonas nu jau oficiāli apstiprinājušas abu valstu vēlmi iestāties NATO aliansē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu