No "Azovstaļ" veikta evakuācija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Azovstaļ
Azovstaļ Foto: Stringer

Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Anna Maļara naktī uz otrdienu apstiprinājusi, ka no Mariupoles metalurģijas rūpnīcas "Azovstaļ" veikta ievainoto Ukrainas karavīru evakuācija, ko īstenojis okupācijas karaspēks.

53 smagi ievainotie karavīri nogādāti Novoazovskas slimnīcā, kas atrodas pašpasludinātajā Doņeckas tautas republikā, savukārt vēl 211 karavīri nogādāti uz okupēto Olenivku, kas arī atrodas Doņeckas apgabalā. Kopumā izvesti 264 ukraiņu karavīri.

Kā norādīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece, evakuētos karavīrus no Krievijas kontrolētajām teritorijām vēlāk plānots nogādāt uz Ukrainas pārvaldītajām teritorijām apmaiņas procedūrā, proti, ukraiņu karavīri tiks apmainīti pret krievu karagūstekņiem. 

Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs norādījis, ka Mariupoles garnizons esot izpildījis kaujas uzdevumu. "Augstākā militārā pavēlniecība deva "Azovstaļ" esošajiem komandieriem pavēli saglabāt padoto dzīvības. Turpinās operācija, lai glābtu rūpnīcas teritorijā iesprostotos Ukrainas aizstāvjus," teikts Ģenerālštāba paziņojumā.

14. maijā tika ziņots, ka "Azovstaļ" smagos antisanitāros apstākļos, bez ūdens un pārtikas, joprojām atrodas aptuveni 600 ievainoto.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka ir sākta Mariupoles aizstāvju glābšanas operācija, bet tai ir vajadzīgs delikātums un laiks.

Pulka "Azov" pārstāvji paziņoja, ka Mariupoles aizstāvji ir izpildījuši pavēli, 82 dienas piesaistījuši ievērojami lielākus pretinieka spēkus un tādējādi ļāvuši Ukrainas armijai pārgrupēties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu