Šī ir vienīgā iespēja izglābt Mariupoles aizstāvjus, paziņo Ukrainas aizsardzības ministra vietniece

LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Mariupoles aizstāvju glābšana.
Mariupoles aizstāvju glābšana. Foto: AFP / Scanpix

Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara pavēstījusi, ka nav citas formulas Mariupoles aizstāvju glābšanai, kā vien pašlaik izmantotā.

Viņa atgādināja, ka operācijas pirmā posma ietvaros no aplenktās tērauda rūpnīcas "Azovstaļ" uz okupēto Novoazovsku evakuēti 53 smagi ievainoti karavīri, bet 211 karavīri, kuri atrodas apmierinošā stāvoklī, aizvesti uz okupēto Olenivku.

"Operācija tiks turpināta līdz šo personu atgriešanai Ukrainas kontrolētajā teritorijā. Tāpat ziņojām, ka militāra atbloķēšana diemžēl šajā situācijā nav iespējama, un citādāka glābšanas formula, kā pašreiz izmantotā, šajā situācijā nav iespējama. Tā bija vienīgā izeja," uzsvēra Maļara.

Viņa norādīja, ka tagad nepieciešama apmaiņas procedūra, lai Mariupoles aizstāvji varētu atgriezties Ukrainas kontrolētajā teritorijā.

Maļara arī paziņoja, ka Ukrainas varasiestādēm ir zināms to ukraiņu karavīru skaits, kuri joprojām atrodas "Azovstaļ".

"Mēs saprotam glābšanas operācijas apjomu, taču arī tā ir sensitīva informācija, un tā netiks izpausta līdz glābšanas operācijas pabeigšanai," sacīja Maļara.

Viņa norādīja, ka ir nepareizi izteikt pieņēmumus par to, kādas ir izredzes no turienes izglābt Ukrainas militārpersonas.

"Tas ir tikpat nekorekti, kā atbildēt uz jautājumu, kad beigsies karš. Tas ir process, un šajā procesā ir ļoti daudz komponentu, kas faktiski var mainīt šo procesu katru minūti. Tāpēc vienīgais, ko var teikt, ir, ka Ukrainas valsts dara visu iespējamo un neiespējamo, lai izglābtu Ukrainas karavīrus. Mēs ar viņiem lepojamies, un viņi ir mūsu varoņi," sacīja Maļara.

Pēc viņas teiktā, valdība centās izmantot visus publiskajā telpā izskanējušos scenārijus un priekšlikumus, lai glābtu Ukrainas militārpersonas.

"Mēs ceram, ka šī glābšanas operācija beigsies labi," uzsvēra Maļara.

Tikmēr Krievijas Valsts dome gatavo likumu, kas aizliedz apmainīt ukraiņu karavīrus no Ukrainas Nacionālās gvardes atsevišķās īpašo uzdevumu vienības "Azov", kuri izvesti no Mariupoles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu