Krievijas karavīrs atzīst vainu civiliedzīvotāja noslepkavošanā Ukrainā

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas okupācijas armijas karavīrs Vadims Šišimarins atzinis vainu neapbruņota civiliedzīvotāja noslepkavošanā Ukrainā, vēsta raidorganizācija BBC.

Krievijas armijas tanku nodaļas komandieris Šišimarins ir pirmais krievu karavīrs, kurš Ukrainā stājies tiesas priekšā par kara noziegumu pastrādāšanu.

Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka šis 21 gadu vecais krievu karavīrs 28.februārī noslepkavojis 62 gadus vecu neapbruņotu Sumu apgabala Čupakhivkas ciema iedzīvotāju, kurš pa ceļa malu stūma velosipēdu.

Ukrainas ģenerālprokurore Irina Venediktova norādīja, ka pirms tam kolonnu, kurā atradās seržants Šišimarins, iznīcinājusi Ukrainas armija. Bēgot viņš kopā ar vēl četriem kolēģiem no automātiem atklāja uguni uz privāto automašīnu un to nolaupīja.

Pēc tam iebrucēji ar nolaupīto automašīnu iebrauca ciematā. Tur viņi ieraudzīja vīrieti, kurš atgriezās mājās un runāja pa telefonu. Viena no militārpersonām pavēlēja seržantam nogalināt civiliedzīvotāju, lai viņš par iebrucējiem nepaziņotu Ukrainas armijai.

Šišimarins ar automātu vairākas reizes iešāva 62 gadus vecajam vīrietim galvā, to nogalinot.

Šišimarinam draud desmit līdz 15 gadu ilgs cietumsods vai mūža ieslodzījums.

Ukrainas prokuratūra norāda, ka drīzumā varētu tikt tiesāti vēl citi kara noziegumu pastrādātāji. Patlaban Ukrainā notiek noziegumu dokumentēšana.

Maskava noliegusi, ka tās karavīri Ukrainā nogalina civiliedzīvotājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu