Par spēkrata dedzināšanu Daugavpilī apcietināts recidīvists

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā nedēļā Daugavpilī pēc automašīnas stikla izsišanas un degoša šķidruma iemešanas tajā apcietināts kāds vīrietis, kas jau iepriekš tiesāts par dažādiem likumpārkāpumiem, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

6.maijā Daugavpils iecirknī tika sākts kriminālprocess par mašīnas dedzināšanu, bet pagājušajā nedēļā VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki saistībā ar šo noziegumu aizturēja 1968.gadā dzimušu vīrieti.

Policijas darbinieki kratīšanas laikā pie aizturētās personas atrada degmaisījumu, stratēģiskās nozīmes ierīces, 800 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām un 2500 eiro skaidrā naudā. Noskaidrots, ka naudu vīrietis ieguvis izspiešanas ceļā, informē policija.

Kā atzīmē VP, persona jau agrāk ir tiesāta gan par līdzīgiem noziegumiem, gan par citiem likumpārkāpumiem. Vīrietis ticis apcietināts.

Šobrīd nozieguma izdarītājam par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā, draud brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. Tāpat personai par pieprasījumu bez tiesiska pamata atdot mantu vai tiesības uz mantu, piedraudot, draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, informēja Kursīte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu