Policija: Piektdien gājiena laikā pret militārās agresijas slavinātājiem tolerances nebūs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas darbinieki aiztur sievieti 10. maija vakarā pie pieminekļa Pārdaugavā, kur turpinās pulcēšanās un ziedu nolikšana.
Valsts policijas darbinieki aiztur sievieti 10. maija vakarā pie pieminekļa Pārdaugavā, kur turpinās pulcēšanās un ziedu nolikšana. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija ir gatava nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību gājiena "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma" laikā un uzsver, ka tolerances pret militārās agresijas slavinātājiem un tamlīdzīgiem pārkāpējiem nebūs, informē policija.

Policija iesaistīs plašus spēkus no dažādām struktūrvienībām un strādās kopā ar drošības iestādēm pēc iepriekš izstrādāta plāna.

Policija vērš pasākuma dalībnieku uzmanību, ka netiks pieļauta iedzīvotāju pulcēšanās vai tuvošanās "Uzvaras parka objektam" tuvāk par 200 metriem, kā to nosaka likums, kurā teikts, ka pulcēšanās vieta un gājiena maršruts jāizraugās tā, lai plānotais pasākums nenotiktu tuvāk par 200 metriem no jebkura Latvijas teritorijā esoša padomju armiju vai tās karavīru uzvaru un piemiņu slavinoša pieminekļa un pēc iespējas mazāk traucētu transporta un gājēju kustību.

Policija aicina nekādā gadījumā neveikt likumpārkāpumus, tostarp neizvērst huligāniska rakstura darbības ne pret personām, ne pret infrastruktūru. Savukārt personām, kas attaisno, slavē militāro agresiju Ukrainā, padomju okupāciju un veic citas līdzīgas darbības, jārēķinās, ka pret to nebūs policijas tolerances, teikts policijas paziņojumā.

Šādām darbībām Latvijā nav vietas un tās netiks pieļautas, uzsver policija un atgādina, ka totalitāro režīmu simbolu izmantošana publiskās vietās arī ir sodāma.

Par pretlikumīgām darbībām, kara un agresijas slavināšanu, huligānisku darbību veikšanu draud gan administratīvā, gan kriminālatbildība. Savukārt par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu vai nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu piemērojama kriminālatbildība, kas var rezultēties ar brīvības atņemšanu.

Gājiena sākums plānots plkst.18 no Brīvības laukuma, tālāk virzoties pa Kaļķu ielu, pāri Akmens tiltam, uz Uzvaras bulvāri, tālāk pa Slokas ielu līdz Uzvaras parkam.

Šajā maršrutā no aptuveni pulksten 18.10 līdz gājiena beigām, atbilstoši nepieciešamībai, policija slēgs gājēju un transportlīdzekļu satiksmi, izņemot sabiedriskā transporta kustību, tomēr jārēķinās, ka uz brīdi norādītajā laikā maršrutā un tā šķērsojošo ielu krustojumos var tikt apturēta sabiedriskā transporta satiksme, ja tas būs nepieciešams gājiena dalībnieku drošībai.

Tiek lēsts, ka pasākumā varētu piedalīties 5000 dalībnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu