Latvijā nonākusī piecu bērnu māte no Ukrainas neziņā par nākotni

CopyLinkedIn Draugiem X
Bērna rokas Ukrainas karoga krāsās.
Bērna rokas Ukrainas karoga krāsās. Foto: Shutterstock

Daļai Ukrainas bēgļu, kas Latvijā ieradušies kara sākumā, drīz beigsies 90 dienu periods, kurā viņi saņēma atbalstu. Tika apmaksāta arī dzīvesvieta viesnīcā. Bēgļu izmitināšana viesnīcā atzīta par pārāk dārgu, informē Latvijas Televīzija (LTV).

Bēgļus ir plānots pārvietot gan uz pielāgotām pašvaldību telpām, gan arī bēgļi tiek aicināti īrēt dzīvokļus. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš solījis, ka bez palīdzības neviens nepaliks, tomēr ne mazums Ukrainas iedzīvotāju šobrīd ir lielā neziņā par nākotni.

Piecu bērnu māte dzīvo viesnīcā jau no 5. marta, tomēr viesnīcas vadītāji viņu ir nomierinājuši. Neziņa par nākotni brīžiem likusi bažām atgriezties. Poļina vēlāk saņēmusi arī darba piedāvājumu – strādāt viesnīcas restorānā. Četri no bērniem mācās latviešu skolā, jaunākā meita pa dienu ir bērnudārzā.

Drošākā situācijā ir tie bēgļi, kuri viesnīcā atraduši arī darbu. Viņi saņēmuši solījumu, ka drīkstēs te palikt arī pēc 90 dienu termiņa, kurā par bēgļu izmitināšanu viesnīcas saņem kompensāciju. Cik ilgi un kas tālāk, nav zināms. Taču atgriezties dzimtenē pirms kara beigām Poļina neplāno.

"Es domāju, ka ar bērniem tā nevar – ņemt un atgriezties, un pēc tam, ja kas, atgriezties atpakaļ. Kad būs patiešām stabila situācija, tad es skatīšos," teic sieviete.

Bezgalīga viesošanās – tā Poļina nosauc situāciju, kādā ir pašlaik nokļuvuši miljoniem ukraiņu. "Visi grib atgriezties. Visi grib dzīvot savās mājās," viņa akcentē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu