Te tas ir – pasaulē vērtīgākais auto, kas tika pārdots par 135 miljoniem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe
Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe Foto: RM Sotheby's

Kāds anonīms auto kolekcionārs izsolē par 135 miljoniem eiro iegādājies 1955. gada Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe. Automašīna ir viens no diviem 1955. gadā radītajiem prototipiem un izsenis tikusi uzskatīta par vienu no lielākajiem automobiļu vēstures dārgumiem. Tikai retais spēja iedomāties, ka Uhlenhaut Coupe, kas tā nodēvēta par godu mašīnas radītājam, inženierim Rūdolfam Ūlenhautam, reiz nonāks pārdošanā.

5. maijā pārdotais eksemplārs ir viens no tikai diviem Mercedes-Benz sacīkšu nodaļā izgatavotajiem prototipiem un tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem autobūves un dizaina paraugiem. Nereti to dēvē par skaistāko automašīnu pasaulē.

300 SLR bāze ir panākumiem bagātais sacīkšu auto W196 R, ar kuru leģendārais argentīniešu autosportists Huans Manuels Fanhio izcīnīja divus pasaules čempiona titulus. Automobilim uzstādīts 3 litru sešu cilindru dzinējs, kas ļāva sasniegt 290 kilometrus stundā un padarīja Uhlenhaut Coupe par vienu no tolaik ātrākajiem ielas auto.

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe
Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe Foto: RM Sotheby's

300 SLR Uhlenhaut Coupe izsole notika 5. maijā Mercedes-Benz muzejā Štutgartē, uzņēmumam RM Sotheby's cieši sadarbojoties ar Mercedes-Benz visa procesa laikā. Izsolē piedalījās aicināti viesi – speciāli atlasīti Mercedes klienti un starptautiski automašīnu un mākslas kolekcionāri.

RM Sotheby's norāda, ka 300 SLR Uhlenhaut Coupe ir kļuvis par visu laiku visvērtīgāko auto, līdzšinējo rekordistu – 1962. gada Ferrari 250 GTO – vērtības ziņā pārspējot par vairāk nekā 90 000 000 eiro.

Ieņēmumi no izsoles tiks izmantoti, lai izveidotu pasaules mēroga Mercedes-Benz fondu, kas nodrošinās izglītības un pētniecības stipendijas vides zinātnes un dekarbonizācijas jomās jauniešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu