Latvija sadarbosies ar Azerbaidžānu vides aizsardzības un klimata pārmaiņu jomā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvija ar Azerbaidžānu sadarbosies vides aizsardzības un klimata pārmaiņu jomā, paredz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša (AP) un Azerbaidžānas ekoloģijas un dabas resursu ministra Muhtara Babajeva šodien parakstītā sadarbības programma.

Ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Miks Strazdiņš informēja, ka parakstīta divu gadu starpministriju darba programma, kas iekļauj sadarbību klimata pārmaiņu radīto seku mazināšanā un pielāgošanos tām, uzsverot ieceri dalīties ar zinātnisko un tehnoloģisko pieredzi trauksmes un ātrās apziņošanas sistēmu pilnveidē, emisiju monitoringa sistēmu, kā arī atkritumu apsaimniekošanas un ūdenssaimniecības jomā.

Azerbaidžānas un Latvijas pārstāvji ir vienisprātis, ka starpvalstu līmenī nepieciešama ciešāka sadarbība lēmumu pieņemšanā, lai kopīgi stātos pretī mūsdienu izaicinājumiem, īpaši globālās sasilšanas un klimata pārmaiņu kontekstā.

Ministri atzīmē, ka nepieciešami lieli ieguldījumi atjaunojamās enerģijas izmantošanā, lai pakāpeniski atteiktos no fosilo resursu izmantošanas elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanā, tostarp palielinātu saules un vēja enerģijas jaudas.

Tikšanās Plešs uzsvēra, ka, lai sekmētu aprites ekonomikas principu pilnveidi tautsaimniecībā, gudri jāizmanto esošie resursi un jāveicina ilgtspējīgāki un mūsdienām atbilstoši paradumi kā publiskajā, tā privātajā sektorā, tai skaitā energoefektivitātes un atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes jomā.

Ministri pauda ieceri stiprināt starpvalstu sadarbību arī pašvaldību līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu