Laikraksts: "Gasgrid Finland" paraksta līgumu par sašķidrinātās gāzes termināļa kuģa nomu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Somijas gāzes sistēmu operators "Gasgrid Finland" ar ASV kompāniju "Excelerate Energy" parakstījis līgumu par sašķidrinātās gāzes (LNG) termināļa kuģa "Exemplar" nomu uz desmit gadiem, piektdien, 20. maijā, vēsta laikraksts "Postimees", atsaucoties uz Somijas valdību.

Izvēlētais kuģis ir 291 metru garš un 43 metrus plats, tā tilpums ir aptuveni 151 000 kubikmetru, kas pilnībā piekrautā veidā atbilst aptuveni 68 000 tonnām sašķidrinātās dabasgāzes. Lēsts, ka tankkuģi termināli apmeklēs divas trīs reizes mēnesī.

Kā norādīts "Gasgrid Finland" paziņojumā, kuģa parametri ļaus apmierināt gan Somijas, gan Igaunijas pieprasījumu.

Lai gan iepriekš tika plānots, ka termināļa kuģis ar regazifikācijas iekārtu vispirms vismaz uz gadu tiks novietots Igaunijas Paldisku ostā un tikai vēlāk pārcelts uz Somiju, kur gāzes patēriņš ir trīs līdz četras reizes augstāks nekā Igaunijā, tagad Somija cer, ka varēs to uzņemt jau līdz ziemai, norāda laikraksts.

Kā izteikusies Somijas finanšu ministre Annika Sāriko, termināļa piestātnes tiks būvētas gan Igaunijā, gan Somijā, un, ja Igaunijā darbi tiks pabeigti agrāk, termināļa kuģis varēs atrasties tur, iekams tiek pabeigta nepieciešamā infrastruktūra Somijā.

Projekta grafiku paredzēts precizēt jūnijā.

Kā ziņots, termināli Paldiskos izmantot dabasgāzes piegāžu saņemšanai iecerējusi arī Latvija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu