Zelenskis ierosina partnervalstīm atzīt Krievijas materiālu atbildību par saviem noziegumiem

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis savā nakts uzrunā ierosināja partnervalstīm atzīt, ka Krievijai jābūt materiāli atbildīgai par saviem noziegumiem.

Zelenskis atzīmēja, ka varas iestādes tuvākajā laikā strādās pie tā, lai panāktu kompensāciju par visiem zaudējumiem, kurus Krievija nodarījusi Ukrainai ar savu agresiju.

"Mēs strādājam pie tā, lai Krievija tā vai citādi kompensētu visu, ko tā ir iznīcinājusi Ukrainā. Katru nodedzināto namu. Katru sagrauto skolu, sagrauto slimnīcu. Katru uzspridzināto kultūras namu un infrastruktūras objektu. Katru iznīcināto uzņēmumu. Katru apturēto biznesu, katru grivnu, ko zaudējuši cilvēki, uzņēmumi, kopienas un valsts," sacīja prezidents.

Zelenskis uzsvēra, ka Krievijas valsts neatzīst pat to, ka tā ir agresors, tomēr tās atzinums pat nav vajadzīgs.

"Mēs ierosinām partnervalstīm likumīgā veidā atzīt to, ka Krievijai ir jābūt materiāli atbildīgai par tās izdarītajiem noziegumiem. Tas ir svarīgi ne tikai šī Krievijas izraisītā kara kontekstā, bet arī jebkuru citu agresīvu darbību kontekstā no Krievijas vai jebkura cita potenciāla agresora puses. Ļaunumam vajag saņemt atbildi un zināt, ka tas tiks sodīts," paziņoja Ukrainas prezidents.

Maija sākumā Ukraina jau bija zaudējusi apmēram 88 miljardus dolāru Krievijas iebrukuma nodarīto infrastruktūras postījumu dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu