Austrālijas parlamenta vēlēšanās uzvarējuši opozīcijas leiboristi

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālijas parlamenta vēlēšanās sestdien uzvarējuši opozīcijas leiboristi, liecina provizoriskās aplēses. Līdzšinējais premjerministrs un konservatīvās koalīcijas līderis Skots Morisons atzinis sakāvi.

"Šovakar es runāju ar opozīcijas līderi un nākamo premjerministru Entoniju Albanīzu un apsveicu viņu ar uzvaru vēlēšanās," sacīja Morisons.

Leiboristu līderis Albanīzs paziņojis par uzvaru.

"Austrālijas tauta nobalsojusi par pārmaiņām. Šī uzvara manī raisa pazemību," gavilējošajiem atbalstītājiem Sidnejā sacīja Albanīzs, pēc tam kad Morisons bija atzinis sakāvi.

Leiboristu līderis arī solīja, ka Austrālija kļūs par atjaunojamās enerģijas "lielvalsti".

Albanīzs sacīja, ka pēc divām dienām samitā pievienosies ASV, Japānas un Indijas līderiem.

Leiboristu līderis norādīja, ka viņa valdības komanda nodos amata zvērestu pirmdien, līdz ar to viņš nākamajā dienā varēs piedalīties samitā Tokijā kopā ar Peniju Vongu, kas, kā paredzams, kļūs par ārlietu ministri.

Leiboristi šobrīd ir ceļā uz to, lai parlamentā nodrošinātu vairāk vietu nekā Morisona konservatīvā koalīcija, liecina raidsabiedrības ABC aplēses.

Šobrīd nav skaidrs, vai leiboristiem būs vajadzīgi sabiedrotie, lai nodrošinātu vairākumu.

Leiboristi līdz šim nodrošinājuši 72 vietas, bet konservatīvā koalīcija - 51 vietu. Vairākuma nodrošināšanai partijām nepieciešamas vismaz 76 vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu