Irānā atentātā nogalināts Revolucionārās gvardes pulkvedis

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: gorbulas_sandybanks, CC BY-NC-SA 2.0

Irānas Revolucionārās gvardes pulkvedis svētdien nošauts pie savas mājas Teherānā, paziņoja gvarde, par slepkavību vainojot ar ASV un tām saistītus slepkavas.

Pulkveža Sajada Hodai nogalināšana ir skaļākā slepkavība Irānā kopš 2020.gada, kad Teherānā nošāva kodolzinātnieku Mohsenu Fahrizadi, par kuru Rietumiem bijušas aizdomas, ka viņš vadījis slepeno Irānas kodolieroču programmu.

Svētdien Irānas Revolucionārā gvarde paziņoja, ka "ar globālo uzpūtību saistītie elementi" ir atbildīgi par "teroraktu", kurā nogalināts Hodai.

Hodai "tika nogalināts bruņotā uzbrukumā, kuru veica divi motociklisti" Teherānā pie pulkveža mājām, lasāms gvardes paziņojumā.

Irānas valsts televīzijā tika pausts, ka Hodai ir labi pazīstams arī Sīrijā.Oficiālā ziņu aģentūra IRNA vēstīja, ka Hodai tika nošauts ar piecām lodēm.

Tās publicētajās fotogrāfijās redzams sakumpis vīrietis baltas automašīnas vadītāja vietā, asinīm plūstot pār zilā krekla apkakli un uz labās rokas. Pasažiera puses loga stikls ir cauršauts.

Slepkavība notikusi laikā, kad tiek runāts par iespējām atsākt Irānas kodolsarunas. Kopš marta ir apstājušās Irānas un pasaules lielvaru sarunas par 2015.gadā noslēgtās kodolvienošanās atjaunošanu.

Viens no galvenajiem klupšanas akmeņiem ir Irānas prasība izņemt Revolucionāro gvardi no ASV teroristisko organizāciju saraksta, bet ASV atsakās to darīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu