Robežsargi konfiscē 45 000 kontrabandas cigarešu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts robežsardze

Piektdien, 20. maijā, Augšdaugavas novadā robežsargi pārtrauca tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un saistībā ar cigarešu kontrabandu aizturēja kādu 1984. gadā dzimušu vīrieti.

Piektdien, pārbaudot informāciju par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, Valsts robežsardzes amatpersonas Naujenes pagastā uz autoceļa apturēja kādu Audi A6 markas automašīnu, kuru vadīja Latvijas pilsonis. Automašīnas apskates laikā robežsargi tās bagāžas nodalījumā konstatēja vairākas somas ar kontrabandas cigaretēm.

Kopumā robežsargi izņēma 45 000 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Pret 1984. gadā dzimušo vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas (par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas tika izdarīta lielā apmērā), un par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu