Video ⟩ Pensiju indeksēšana septembrī un Straumes iecelšana KNAB priekšnieka amatā – ko lēma valdība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Otrdien, 24. maijā, noritēja kārtējā Ministru kabineta sēde, kurā tiek pārrunāti dažādi jautājumi, tostarp Somijas un Zviedrijas uzņemšana NATO, grozījumi energoefektivitātes likumā, pensiju indeksēšana septembrī, kā arī  jautājums par Jēkaba Straumes iecelšanu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieku. Pēc sēdes beigām tika rīkota preses konference, kas bija skatāma arī portālā TVNET.

Preses konferencē piedalījās:

  • Ministru prezidents Krišjānis Kariņš;
  • Labklājības ministrs Gatis Eglītis;
  • Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs;
  • Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis.

Lūk, daži no tematiem, kuri tika pārrunāti arī preses konferences laikā:

Valdība virza Jēkabu Straumi uz otro termiņu KNAB priekšnieka amatā

Otrdien, 24. maijā, Ministru kabineta sēdes laikā tika izskatīts jautājums par Jēkaba Straumes apstiprināšanu KNAB priekšnieka amatā uz otro termiņu. Straume guva valdības atbalstu, un viņa kandidatūra tiks ieteikta Saeimai.

Neskatoties uz partijas "Konservatīvo" iebildumiem, valdība otrdien atbalstīja Jēkaba Straumes kandidatūru Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatā uz otro pilnvaru termiņu.

Valdība atbalsta ieceri indeksēt pensijas jau septembrī

Valdība atbalstīja ieceri pensijas šogad indeksēt par mēnesi agrāk - 1.septembrī, lai pensionāriem kompensētu augošo inflāciju un energoresursu cenu paaugstināšanos.

Lai varētu atbalstīt valsts pensiju saņēmējus ātrāk, pirms 1.oktobra, plānots 2022.gadā valsts pensiju vai tās daļas apmēru, kas nepārsniedz 50% no iepriekšējā kalendāra gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas valstī, un piemaksas pie pensijas par vienu apdrošināšanas stāža gadu, kas uzkrāts līdz 1995.gada 31.decembrim, apmēru pārskatīt 1.septembrī.

Plānots, ka indeksācijai tiks izmantots indekss, ko veidos inflācija par laikposmu no 2021.gada 1.augusta līdz 2022.gada 31.jūlijam un daļa no apdrošināšanas iemaksu algu summas reālā pieauguma procentiem.

Pagarinās iespēju Ukrainas iedzīvotājiem saņemt atbalstu ēdināšanai un izmitināšanai

Par 30 dienām plānots pagarināt iespēju Ukrainas iedzīvotājiem saņemt valsts atbalstu ēdināšanai un izmitināšanai, paredz otrdien, 24. maijā, valdībā atbalstītie grozījumi Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā.

Kā pēc valdības sēdes žurnālistiem norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), valdība aicinās Saeimu attiecināt grozījumus ar termiņu jau no šodienas, lai nerastos pārrāvumi finansējuma piešķiršanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu