Latvijā ieradīsies Grieķijas prezidente Sakellaropula

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Atzīmējot Grieķijas un Latvijas diplomātisko attiecību simtgadi, no 1.jūnija līdz 3.jūnijam Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Grieķijas prezidente Katerina Sakellaropula ar dzīvesbiedru Pavlu Koconi, informē Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Viņa norāda, ka īpaši akcentējot drošības situāciju Eiropā, Valsts prezidents Egils Levits ar Grieķijas prezidenti pārrunās jautājumus saistībā ar Krievijas izvērsto karadarbību Ukrainā, Eiropas nākotnes perspektīvām un sadarbību starp Latviju un Grieķiju.

Vizītes pirmajā dienā, 1.jūnijā, paredzēta oficiālā Grieķijas prezidentes un dzīvesbiedra sagaidīšanas ceremonija laukumā pie Rīgas pils, abu valstu delegāciju sarunas, Levita un Sakellaropulas paziņojums presei un svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa.

Vizītes otrajā dienā, 2.jūnijā, plānota Grieķijas prezidentes tikšanās ar NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu un tikšanās ar Satversmes tiesas tiesnešiem. Pēc tam Grieķijas prezidente Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā apskatīs latviešu ainavista Vilhelma Purvīša 150.jubilejai veltīto izstādi "Purvītis", kā arī aplūkos pastāvīgo ekspozīciju atjaunotajā Latvijas Okupācijas muzejā, kas svinīgo atklāšanu būs piedzīvojis tikai dažas dienas pirms vizītes.

Turpinājumā Grieķijas prezidente ar dzīvesbiedru dāvinās grāmatu Tautas grāmatu plauktā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, bet dienas noslēgumā mākslas centrā "Noass" atklās izstādi par godu Latvijas un Grieķijas diplomātisko attiecību simtgadei.

Savukārt 3.jūnijā, noslēdzot oficiālo vizīti Latvijā, Grieķijas prezidente un dzīvesbiedrs tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA) un Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu