Mariupolē daudzstāvu ēkas drupās atrasti 200 līķu, paziņo pilsētas mēra padomnieks

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Okupantu iznīcinātās ēkas Mariupolē
Okupantu iznīcinātās ēkas Mariupolē Foto: Reuters / Scanpix

Mariupolē daudzstāvu ēkas drupu novākšanas darbu gaitā atrastas 200 cilvēku mirstīgās atliekas dažādās sadalīšanās stadijās, ziņapmaiņas platformā "Telegram" pirmdien, 24. maijā, pavēstīja pilsētas mēra padomnieks Petro Andrjuščenko.

"Ņemot vērā, ka vietējie atteicās savākt un iesaiņot bojāgājušo līķus, Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāvji atstāja darbu vietu. Bojāgājušo ķermeņi palika šajā vietā. Tā kā drupas ir daļēji novāktas, smaka izplatās pa visu kvartālu," norādīja amatpersona.

Apbedīšanas un ekshumācijas darbus veic Doneckas uzņēmums "Ritual". Daudzstāvu ēku pagalmos apbedīto cilvēku pārapbedīšanas process ir faktiski apturēts.

""Oficiālai" bezmaksas pārapbedīšanai ir jāsagaida rinda, pašiem jānogādā līķis "morgā"," norāda Andrjuščenko.

"Esot jāsaka, ka līķis tika atrasts tikko, vai jāpiekrīt ierakstam video, kurā pieteicējs apliecina, ka cilvēku nogalinājusi tieši Ukrainas armija," sacīja Andrjuščenko.

"Šādu nosacījumu dēļ improvizētā morgā uz ielas maisos salikti daudz līķu," norādīja Andrjuščenko, kas savam ierakstam arī pievienojis fotogrāfijas. "Pilsēta pārvērtusies lielā kapsētā."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu