EK apstiprina Latvijas atbalsta pasākumu 11,6 miljonu eiro apmērā uzņēmumam "airBaltic"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga".
Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Eiropas Komisija (EK) apstiprinājusi Latvijas atbalsta pasākumu 11,6 miljonu eiro apmērā, lai uzņēmumam "airBaltic" kompensētu kaitējumu, kas radies Covid-19 pandēmijas ietekmē.

Kā aģentūru LETA informēja EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā, EK ir konstatējusi, ka Latvijas atbalsta pasākums 11,6 miljonu eiro apmērā Covid-19 dēļ radītā kaitējuma kompensēšanai ir saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) noteikumiem par valsts atbalstu.

Šī pasākuma mērķis ir kompensēt aviosabiedrībai zaudējumus, kas no 2020.gada 16.jūnija līdz 2021.gada 14.jūnijam radušies Covid-19 pandēmijas un Latvijas un citu valstu noteikto ceļošanas ierobežojumu dēļ. "airBaltic" cieta ievērojamus saimnieciskās darbības zaudējumus un šajā periodā piedzīvoja krasu pārvadājumu un pelnītspējas kritumu, norāda EK.

Šis pasākums papildina citus atbalsta pasākumus aviosabiedrībai, kurus EK apstiprināja 2020.gada jūlijā un 2021.gada decembrī.

EK novērtēja pasākumu saskaņā ar Līguma par ES darbību, uz kura pamata EK var apstiprināt valsts atbalsta pasākumus, kurus dalībvalstis veic ar nolūku kompensēt konkrētiem uzņēmumiem vai konkrētām nozarēm kaitējumu, ko tieši izraisījuši ārkārtēji notikumi, piemēram, Covid-19 uzliesmojums.

EK konstatēja, ka Latvijas pasākums kompensēs kaitējumu, kas ir tieši saistīts ar Covid-19 pandēmiju. Tā arī konstatēja, ka pasākums ir samērīgs, jo atbalsta apmērs nepārsniedz to, kas nepieciešams kaitējuma kompensēšanai. Pamatojoties uz to, EK secināja, ka Latvijas pasākums atbilst ES noteikumiem par valsts atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu