Policijas reidā Brazīlijā miruši vismaz 22 cilvēki

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/Scanpix

Vismaz 22 cilvēki miruši militārās policijas īstenotā reidā otrdien, kad policisti centušies iekļūt vienā no pilsētas maznodrošinātajiem rajoniem, kur atradušies kādas noziedzīgas grupas līderi, ziņo raidorganizācija CNN.

Oficiālajā paziņojumā, ko otrdienas vakarā izplatīja policijas preses dienests, norādīts, ka reidu nevar uzskatīt par veiksmīgu, jo gājuši bojā cilvēki.

"Nav iespējams uzskatīt par veiksmīgu operāciju, kuras rezultātā iestājusies cilvēku nāve," teikts paziņojumā.

Riodežaneiro Militārās policijas sekretārs sacīja, ka operāciju veicinājusi "noziedzīgā migrācija" uz apkaimi, kurā, pēc viņa teiktā, atrodas narkotiku tirgotāji no citiem Brazīlijas štatiem.

Pēc reida iedzīvotāji pulcējās apšaudes vietā, lai meklētu iedzīvotāju līķus. Reida rezultātā tika slēgtas arī skolas un sabiedrības veselības dienesti.

Reids notika, neskatoties uz 2020. gada jūnija Brazīlijas Augstākās tiesas aizliegumu veikt pretnarkotiku operācijas Riodežaneiro blīvi apdzīvotajos graustu rajonos, izņemot “absolūti ārkārtējos” apstākļos koronavīrusa pandēmijas laikā.

Slimnīcas preses birojs informēja, ka pēc policijas reida miris 21 cilvēks, bet vēl seši uzņemti slimnīcā ar ievainojumiem.

Policijas reidi Riodežaneiro regulāri izraisa lielu upuru skaitu, izraisot asu cilvēktiesību aizstāvju kritiku.

Fluminenses Federālās universitātes (UFF) pētnieku 2022. gada maijā veiktais pētījums atklāj, ka no 2007. līdz 2021. gadam policijas reidi Riodežaneiro izraisījuši trīs masu slepkavības, kurās nogalināti cilvēki pilsētas trūcīgajās kopienās.

Saskaņā ar UFF datiem šajā laika posmā policijas reidos kopumā gājuši bojā 2374 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu