VDI: Pērn lielākais nelegāli nodarbināto skaits bijis būvniecībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Būvdarbi. Attēls ilustratīvs.
Būvdarbi. Attēls ilustratīvs. Foto: Renārs Koris

Pērn lielākais Valsts darba inspekcijas (VDI) atklātais nelegāli nodarbināto skaits bijis būvniecībā, trešdien Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) konferencē "Ēnu ekonomika: izaicinājumi un risinājumi sociālā dialoga kontekstā" sacīja VDI vadītājs Renārs Lūsis.

Uz 100 000 nodarbinātajiem būvniecības nozarē pērn atklāti 498 nelegāli nodarbinātie. Seko izmitināšanas un viesmīlības nozare, kurā uz 100 000 nodarbinātajiem atklāti 457 nelegāli nodarbinātie, bet lauksaimniecībā un mežsaimniecībā - 157 nelegāli nodarbinātie uz 100 000 nodarbinātajiem.

Lūsis uzsvēra, ka pērn aptuveni 70% VDI pārbaudēs atklātajiem nelegāli nodarbinātajiem pēc VDI pārbaudes darba attiecības tika legalizētas.

Kopumā no VDI pērn atklātajiem nelegāli nodarbinātajiem 623 cilvēkiem pēc VDI pārbaudes darba attiecības tika legalizētas, savukārt 254 nelegāli nodarbinātajiem darba attiecības netika legalizētas arī pēc VDI pārbaudes.

"Tas ir galvenais VDI darba rezultāts - vismaz šiem cilvēkiem esam izmainījuši dzīvi, viņi pēc VDI pārbaudes noslēdza darba līgumus un kļuva sociāli nodrošināti," teica Lūsis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu