Latvijas armijas sagādātā bruņu veste izglābusi ukraiņu karavīra dzīvību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Baiba Bļodniece/Facebook

Latvijas armijas sagādātā bruņu veste izglābusi kāda ukraiņu karavīra dzīvību, sociālajā vietnē "Facebook" vēsta Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece.

Foto: Baiba Bļodniece/Facebook

"Aizvakar [23. maijā] Slavjanskas pusē aplenkumā nonāca [ukraiņu] izlūku vienība, kurai tika Latvijas sūtītais speciālais ekipējums. Vienu karavīru ievainoja kājā. Šodien izrādījās, ka bija trāpīts arī krūšu apvidū, bet Latvijas armijas bruņuveste izglāba viņa dzīvību.

Kāja sadzīs. Bet sirdi izglābām,"

tā sociālajā vietnē "Facebook" raksta Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre. Viņa arī vēlāk piemetinājusi, ka kopumā bijušas trīs lodes - divas mugurā, bet viena priekšpusē, krūšu apvidū.

Foto: Baiba Bļodniece/Facebook

"Un [karavīrs] pat nepamanīja, domāja, ka tikai kājā trāpīts," raksta Bļodniece.

Latvija ir starp Eiropas līderiem palīdzības sniegšanā Ukrainas bruņotajiem spēkiem, sniedzot militāro atbalstu Ukrainai vairāk nekā 200 miljonu eiro vērtībā, šādi nodrošinot ieročus un individuālo ekipējumu, bezpilota lidaparātus, sausās pārtikas uzturdevas, munīciju, prettanku ieročus un pretgaisa raķetes "Stinger".

Savukārt Latvijas iedzīvotāji gan individuāli, gan ar organizācijas "Ziedot.lv" un kustības "Uzņēmēji mieram" starpniecību kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 24.februārī ir snieguši atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem vairāk nekā 10 miljonu eiro apmērā gan finansiālā, gan mantiskā izteiksmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu