Čipsu pakā glabā 15 gramus marihuānas; Tukumā aiztur narkotiku pārvadātāju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) 21.maijā sadarbībā ar Tukuma novada pašvaldības policistiem dzelzceļa stacijā sagaidīja elektrovilciena pasažieri, kurš čipsu pakā glabāja apmēram 15 gramus marihuānas, TVNET informēja VP.

Likumsargi par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, pārvadāšanu bez nolūka tās realizēt sāka kriminālprocesu un 1997. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā veica sankcionētu kratīšanu, pēc kā vīrietis tika aizturēts un nogādāts īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, un vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Jāpiebilst, ka 24 gadus vecais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu lietošanu.

Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, pārvadāšanu bez nolūka tās realizēt vīrietim draud brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu