Skolēniem līdzvērtīga interese par iestājpārbaudījumiem uzņemšanai Rīgas ģimnāzijās un vidusskolās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz otrdienai saņemti 1711 skolēnu pieteikumi vienotajam iestājpārbaudījumam uzņemšanai 10.klasēs Rīgas ģimnāzijās, bet vidusskolās saņemti 1916 pieteikumi, informē Rīgas dome.

Dati liecina, ka skolēnu interese par iestāšanos Rīgas ģimnāzijās ir līdzvērtīga interesei par mācību sākšanu vidusskolās.

Kopumā saņemti 3627 pieteikumi vienotajam iestājpārbaudījumam uzņemšanai 10.klasēs Rīgas skolās.

Jau ziņots, ka skolēni iestājpārbaudījumam var pieteikties līdz 1.jūnijam.

Lai pretendētu uz iestāšanos galvaspilsētas skolu 10.klasē, 3.jūnijā notiks vienots iestājpārbaudījums gan matemātikā, gan svešvalodā. Ja skolēns minētajā datumā ir saslimis, iestājeksāmenu būs iespējams veikt arī 14.jūnijā. Ar iegūto rezultātu varēs piedalīties konkursā uzņemšanai 10.klasē tajā vidusskolā vai ģimnāzijā, kuru skolēns būs izvēlējies kā savu nākamo skolu.

Rīgas pašvaldības mērķis, lemjot par vienotu iestājpārbaudījumu, bija izglītojamo interese, lai skolēna iegūtais pārbaudījuma rezultāts būtu derīgs vairākās izglītības iestādēs, norāda domē.

Pieteikties vienotajam iestājpārbaudījumam var elektroniski Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājaslapā, kā arī Rīgas vidusskolu un ģimnāziju mājas lapās. Vietnēs pieejama arī iestājpārbaudījuma programma, norises vietas, vērtēšanas kritēriji, skolu karte ar padziļinātu kursu piedāvājumu, aktualitātes epidemioloģiskās drošības ievērošanā, kā arī pērnā gada pārbaudes darba paraugs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu